Post-hbo-opleiding Security en Recht naar SOBA

De sinds 1999 door NISeR bij de Haagse Hogeschool gedoceerde leergang Security & Recht verhuist naar SOBA Security Opleidingen in De Meern. Eerder gingen de opleidingen DHM Security Management en Security Techniek al die kant op. Security & Recht volgt om de samenhang met de andere twee te behouden.

Regelmatig lopen adviseurs en uitvoerders in de beveiliging tegen juridische kwesties aan. Mag je daar wel een camera hangen? En kan dat volgens de AVG? Om deze mensen van de nodige juridische bagage te voorzien startte de ervaren jurist en docent mr. Felix Olijslager in 1999 de post-hbo-opleiding Security & Recht aan de Haagse Hogeschool. Dat was in een tijd dat dit instituut nog een aantal andere post-hbo-opleidingen had op het gebied van beveiliging. Doordat deze stap voor stap naar andere locaties overgingen, besloot Olijslager ook zijn opleiding te verhuizen. SOBA was daarbij een logische keuze, omdat dit de twee belangrijkste en meest populaire opleidingen: DHM Security Management en Security Techniek verzorgt, waarvoor Security & Recht een praktische aanvulling vormt. De docent benadrukt dat het vertrek in goed overleg heeft plaatsgevonden met Professional Courses en Masters van de Haagse Hogeschool. Daarbij verandert er niets aan de succesvolle leergang.
Met de certificaatuitreiking op 29 januari 2019 aan de huidige groep deelnemers neemt de opleiding en daarmee ook Felix Olijslager na 20 jaar van fijne samenwerking afscheid van de Haagse Hogeschool.

Kijk voor meer informatie op www.securityenrecht.info

Gedeeld

Geef een antwoord