Post-hbo-opleidingen afgerond ondanks coronacrisis

Woensdagavond vond in het stadion van ADO Den Haag de uitreiking plaats van de diploma’s Security Techniek van SOBA. Donderdagavond zullen ook de diploma’s DHM Security Management worden uitgereikt. Vanwege corona is veel veranderd in het onderwijs van SOBA, maar het gaat wel gewoon door.

De diploma-uitreiking van de groep Security Techniek (SecTec) zou oorspronkelijk in maart plaatsvinden, maar dat kon niet vanwege de coronamaatregelen. Opleidingsinstituut SOBA vond het geen goed idee om de diploma’s onpersoonlijk via de post op te sturen en besloot daarom de uitreiking uit te stellen. Een van de geslaagden is securitymanager bij ADO Den Haag. Hij maakte het mogelijk om de diplomaplechtigheid in het stadion te laten plaatsvinden. Vijftien deelnemers aan de post-hbo-registeropleiding zijn geslaagd, waarvan één cum laude. Zij hebben 35 dagdelen gevolgd waarbij achttien onderwerpen op het gebied van fysieke beveiliging werden behandeld. De opleiding wordt geleid door Giliam van der Weide.

DHM Security Management
Tijdens de coronacrisis ging het onderwijs bij SOBA gewoon door, maar werd wel voornamelijk vanuit huis gewerkt. Desondanks wisten twaalf deelnemers aan de 108ste DHM-opleiding Security Management hun diploma te behalen. De uitreiking vindt wel op locatie in De Meern plaats, maar uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.
Voorafgaande aan de uitreiking vindt een interactieve workshop plaats, waarin de deelnemers het werkstuk aan ‘de directie’ (voor deze workshop gevormd door de docent) presenteren. Hiermee wil SOBA de deelnemers ook trainen en bewust maken op het gebied van communicatie en presentatie. De deelnemers krijgen direct na het gesprek feedback van de docent (en de collega deelnemers). De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje.
Vrijdagavond vindt dan nog de afsluitende dag plaats van de 107de opleiding DHM. De kandidaten hiervan zijn voor het eerst in de geschiedenis online geëxamineerd. Ook dit vanwege de coronamaatregelen. Tijdens deze dag wordt een interactieve workshop georganiseerd.

Gedeeld

Geef een antwoord