Probleemjeugd in uniform de straat op

Zeven Nijmeegse jongeren die tot voor kort rondhingen in het criminele circuit, gaan donderdag als toezichthouder in uniform de straat op. De jongeren zijn sinds begin september lid van het Preventieteam Nijmegen, een plaatselijk project om probleemjongeren te behoeden voor verder afglijden.

Onder begeleiding van de politie, het bureau Toezicht van de gemeente en vervoersbedrijf Novio gaan de zeven surveilleren in drie Nijmeegse probleemwijken en op de buslijnen in die wijken. De jonge toezichthouders gaan ook meedraaien met vrijwilligersprojecten in de wijken onder leiding van een instelling voor verslavingszorg en het gemeentelijk welzijnswerk.

De deelnemers aan het Preventieteam hebben zelf al criminele activiteiten op hun naam staan of dreigden daar snel toe te vervallen. Ze zijn als Preventieteam begonnen met een driedaagse survival in de Ardennen. Daarna hebben ze theorielessen gevolgd. Op het ROC hebben ze die lessen in praktijk gebracht door medeleerlingen aan te spreken op hun gedrag.

Praat mee over dit onderwerp bron: de Telegraaf

Gedeeld

Geef een antwoord