Veel animo voor opleiding PKVW-beveiligingsadviseur

Deze week hebben dertig cursisten hun diploma PKVW-beveiligingsadviseur behaald bij Capabel PRO, een instituut met ruim 65 jaar ervaring in opleidingen op het gebied van beveiliging en veiligheid. De opleiding is interessant voor mensen in de bouw, bij facilitaire diensten en in de handel van bouwkundige beveiliging.

Capabel PRO is de grondlegger van het beveiligingsonderwijs in Nederland. Het landelijk actieve instituut werkt met een team van ongeveer 25 docenten met ruime ervaring in het vakgebied en heeft vestigingen verspreid door heel Nederland. Vorig jaar nam Capabel PRO opleidingeninstituut Minerva over.

Veiligheid rondom de woning verbeteren
Het instituut benadrukt het belang van de opleiding tot PKVW-beveiligingsadviseur. De beveiligingsadviseur geeft advies over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is een methode om de veiligheid in en rondom de woning te verbeteren. Om een erkend PKVW-bedrijf te worden, is het verplicht om één over meer medewerkers in dienst te hebben die beschikken over een PKWV-diploma.

PKVW-beveiligingsadviseur van Capabel PRO
Om PKVW-beveiligersadviseur te worden kan een 3-daagse cursus worden gevolgd bij Capabel PRO. De cursusdagen zijn verspreid over drie lesweken. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de achtergronden van Politiekeurmerk Veilig Wonen en woninginbraken. Ook wordt ingegaan op de productenlijst voor het PKVW, het toepassen van de producentenlijst, beveiligingsrichtlijnen en nog veel meer. Er is geen vooropleiding vereist. Het diploma PKVW Beveiligingsadviseur is 2 jaar geldig. Daarna kan de geldigheid van het diploma worden verlengd door middel van een opfrisdag.

Gedeeld

Geef een antwoord