VU krijgt leerstoel Veiligheid

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam krijgt een bijzondere leerstoel Veiligheid. De gemeente Amsterdam en de Amsterdamse politie schenken deze leerstoel aan de VU, maakte burgemeester Cohen dinsdagavond bekend bij het begin van de driedaagse conferentie Safety without Borders aan de VU. De universiteit organiseert de conferentie ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan.

Met de leerstoel hoopt de gemeente de ontwikkeling van nieuwe concepten op het terrein van veiligheid te bevorderen. Cohen zei in zijn toespraak dat het veiligheidsbeleid van de gemeente van een wetenschappelijk fundament moet worden voorzien. “We moeten aantonen dat het beleid bewezen effectief is.”

Volgens Cohen is dit vrij nieuw en niet altijd even makkelijk te realiseren. “Probeer bijvoorbeeld maar eens aan te tonen welke resultaten de jeugdhulpverlening moet laten zien.” Het is nog niet bekend wie de leerstoel gaat bekleden. De Technische Universiteit Delft heeft per 2002 al een leerstoel Veiligheid en Rampenbestrijding.

Gedeeld

Geef een antwoord