Oproep om duidelijkheid over 1-daagse evenementen

De Nederlandse Veiligheidsbranche roept het kabinet op om ‘met de grootste spoed’ een besluit te nemen over het al dan niet doorgaan van 1-daagse evenementen in de tweede helft van augustus. Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, vraagt het kabinet om daarmee niet te wachten tot 13 augustus, zoals de bedoeling lijkt.

In een brief aan minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zegt Van der Steur blij te zijn met de duidelijkheid over meerdaagse evenementen. Die zijn in elk geval tot 1 september verboden. Voor de organisatie van 1-daagse evenementen, waarvoor vanaf 13 augustus nog geen verbod geldt, is echter ook duidelijkheid nodig.
“Om de benodigde aantallen beveiligers te kunnen leveren”, aldus Van der Steur, “zijn wervingscampagnes nodig, moeten beveiligers getraind en gebrieft worden, moeten beveiligers een screening door de politie ondergaan en moet er toestemming zijn van de politie voor hun inzet op het betreffende evenement. Als er geen tijdige zekerheid is, is een goede voorbereiding onmogelijk.”

Deel dit artikel via: