Hoeveelheid dataverzoeken van overheden stijgt

In 5 jaar tijd heeft Google het aantal dataverzoeken van overheden met maar liefst 150% zien stijgen. De hoeveelheid data die overheden over burgers opvragen neemt in een hoog tempo toe.

Bron: Google.comNederland heeft in de eerste helft van 2014 72 keer een dataverzoek ingediend bij Google. In 82% van de gevallen heeft Google daadwerkelijk data overhandigd aan de Nederlandse overheid. Deze data had betrekking op 95 verschillende gebruikers. Nederland blijft hiermee ver achter bij andere landen.

België diende ter vergelijking in dezelfde periode 213 dataverzoeken in bij Google, waarvan in 73% van de gevallen data werd overhandigd. De Verenigde Staten blijft wat betreft dataverzoeken met een enorme voorsprong aan de leiding. Het land diende in de eerste zes maanden van 2014 maar liefst 12.539 dataverzoeken in bij Google, waaraan Google in 84% van de gevallen gehoor gaf. Negen landen hebben afgelopen half jaar voor het eerst bij Google data opgevraagd. Het gaat onder andere om Egypte en Indonesië.

Link: google.com

Gedeeld

Geef een reactie