Beveiliging nieuws

Onze partners

Securitas

Multiwacht

MPL

Hikvision

SOBA

HD Security

Seris

Genetec

VVNL

Gold-IP

Alphatronics

VBN

Brivo

Crown Security Services

ARAS

Boon Edam

Eizo

PG Security Systems

NIBHV

Ajax Systems

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Sequrix

BHVcertificaat.online

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Milestone

De Beveiligingsjurist

HID

VideoGuard

EAL

Connect Security

RoSecure

Optex

Traka ASSA ABLOY

Unii

Advancis

Paxton

Dahua

ASIS

Trigion

Explicate

Lobeco

2N

VAIBS

SmartCell

SmartSD

Akuvox

NetworxConnect

Uniview

Add Secure

Avigilon Alta

DZ Technologies

Alarm Meldnet

GFT

VEB

Nenova

Kiwa

Hanwha Vision Europe

IDIS

CSL

ADI

Paraat

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

Centurion

Eagle Eye Networks

20face

Bosch Security Systems

Seagate

i-Pro

OSEC

CDVI

G4S

JMB Groep

Dero Security Products

Nimo Drone Security

Top Security

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

Secusoft

Bydemes

Koninklijke Oosterberg

Opvang na incidenten kan beter vinden beveiligers

16 maart 2017
Redactie
07:38

De Dag van de Veiligheid, georganiseerd door CNV Vakgenoten deze week, toonde aan dat de opvang van getraumatiseerde particuliere beveiligers beter kan. Bij organisaties als NS en UWV is het beter geregeld dan bij de beveiligingsbedrijven.

Gezien het belang van het onderwerp ‘persoonlijke veiligheid’ viel de opkomst wat tegen tijdens de Dag van de Veiligheid, maar de deelnemers die er waren bleken zeer betrokken met hun vakgebied. Er werd stevig gediscussieerd over agressie waar de meeste beveiligers regelmatig mee te maken krijgen en over hoe hun werkgevers en de samenleving daarmee omgaan.

Het ging over traditionele agressie, zoals schelden en mishandeling, maar ook over moderne vormen van agressief gedrag, zoals bedreigingen via sociale media. Er bleek zelfs een website te bestaan die speciaal bedoeld is om handhavers bij het UWV te intimideren. Met name particuliere beveiligers vonden dat de opvang van medewerkers na ernstige incidenten te wensen overliet. Een deelnemers moest het destijds doen met de opmerking: ‘had je het niet een beetje aan jezelf te danken?’

Dilemma’s
Tijdens de verschillende workshops werd specifieker ingegaan op bepaalde thema’s. Er werd onder andere gediscussieerd aan de hand van morele dilemma’s. Sta je een agressor toe de regels te overtreden om erger te voorkomen? En wat doe je als je ziet dat een collega op grove wijze de regels overtreedt? Tijdens een andere workshop werden beveiligers gewezen op de risico’s rond sociale media. Het gebeurt nogal eens dat agressors via sociale media op zoek gaan naar informatie over een beveiliger waarmee ze een akkefietje hebben gehad. Het is dan dus niet handig als informatie over de privéomgeving en vriendenkring openbaar wordt gemaakt.
Tot slot ging ook aandacht uit naar traditionele, fysieke agressie.

Twee trainers in Krav Maga, een Israëlische verdedigingstechniek, demonstreerden hoe je met weinig kracht een forse aanvaller machteloos kunt maken. Hun demonstratie werd ook bijgewoond door een grote groep ROC-studenten uit Ede.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner