Opzienbarende noviteiten tijdens PG Roadshow

Een camera die in vrijwel totale duisternis nog prima kleurenbeeld geeft. Een andere camera die niet alleen kentekens, maar ook het type auto herkent. En een alarmsysteem waarmee de complete woning is te automatiseren. Dat waren maar enkele van de bijzondere noviteiten die PG Security Systems 13 juni presenteerde.

De meest bijzondere noviteiten kwamen van Hikvision en Jablotron, twee van de vele merken die PG Security Systems distribueert. Rolf van den Hoek van Hikvision toonde ook enkele innovaties die pas na de zomer op de markt komen.

Heel bijzonder was bijvoorbeeld de Deepinview-camera, die op afwijkend gedrag reageert. Dit werkt volgens de fabrikant nauwkeuriger en met meer mogelijkheden dan ‘gewone’ video content analytics. Zo kan ook op gezichten worden gezocht. Notoire winkeldieven, worden zo uit de massa geplukt, aldus Hikvision. Uniek is dat de camera’s steeds slimmer worden, naar mate ze langer worden gebruikt.

Ook een grote drone trok aardig wat aandacht, evenals een paar andere camerarobots. Maar het meest opzienbarend was de Defender, een soort machinegeweer, dat met een krachtige radiostraal drones onbestuurbaar maakt. De camera die het zo goed in donker doet is de Hikvision Darkfighter X. Deze werkt met één objectief, maar twee sensoren. Een sensor voor kleur en één voor infrarood. De processor zet de twee signalen om in prima, ruisarm kleurenbeeld. Voor echt totale duisternis liet Hikvision thermische camera’s zien, met een relatief zeer gunstige prijs. Een van deze camera’s mocht zich bewijzen, toen de Grumpy mistgenerator werd gedemonstreerd. De aanwezigen in de mistcabine zagen niets meer, maar de thermische camera keek dwars door de mist heen.

Interessant was ook de SecuriSys-software voor kentekenherkenning, die door Jonathan de Chateau van PG werd gepresenteerd. Deze wordt gekoppeld aan het register waarin verzekeraars kentekens van gestolen auto’s bijhoudt. Naar verwachting wordt de software binnenkort ook aan het politieregister gekoppeld. Op bijvoorbeeld een bedrijventerrein is men dan direct alert als een verdachte auto gesignaleerd wordt. Auto’s kunnen ook zichzelf verdacht maken, door op ongebruikelijke tijden of met een vreemde regelmaat de camera te passeren.
Natuurlijk werd ook de nieuwe G1-serie van Hikvision getoond, met hoge resoluties en ingebouwde, eenvoudige analytics. De nieuwste camera’s werken met H.265+, een speciale compressietechniek van Hikvision. Het topmodel biedt 8 megapixels voor 4K-kwaliteit.
Western Digital presenteerde nieuwe Purple Drives die maar liefst 64 HD-streams gelijktijdig kunnen opslaan.

Met zijn gebruikelijke flair presenteerde Peter Gatowinas van PG Security Systems de nieuwste producten in de 100-serie van Jablotron. Niet alleen het alarm kan ermee worden geregeld, ook de verwarming, verlichting en zelfs de tuinbewatering is met het systeem aan te sturen.

Als een raam wordt geopend, gaat automatisch de verwarming uit. En als een brandmelder in alarm komt, gaan van alle brandmelders in het netwerk de sirenes loeien. De systemen zijn bedraad en draadloos uit te voeren en kunnen ook hybride worden gemaakt. Zelfs voertuigen zijn met apparatuur van Jablotron te volgen. En alles is met één app te bedienen, garandeerde Gatowinas. Verder werden nog enkele innovaties voor terreinbeveiliging getoond, alsmede Fore! van Keyprocessor, waarmee toegangscontrole te combineren is met inbraakdetectie van Jablotron en cameratoezicht van Hikvision.

Alle apparatuur was werkend te zien.

De tijd was te kort om alles te kunnen bekijken.

Veel aandacht ging uit naar de drone van Hikvision.

De mistmachine wist te overtuigen.

Gedeeld

Geef een antwoord