Overheid zendt NL-Alert controlebericht uit

Maandag 4 december om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Wie het controlebericht ontvangt, weet zeker dat zijn mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat er geen echte noodsituatie is. Het controlebericht bevat de volgende tekst: “NL-Alert 04-12-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl”

Wanneer zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit?
In 2017 zendt de overheid twee controleberichten uit zodat iedereen kan nagaan of zijn mobiel juist is ingesteld. Dit jaar is dat op 4 december, in 2018 op 4 juni en 3 december.
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom iemand het controlebericht op 3 juli niet heeft ontvangen, bijvoorbeeld omdat de telefoon rond 12.00 uur uit stond, omdat deze op dat moment slecht bereik had of omdat iemand in gesprek was. Ook kan het zo zijn dat de mobiele telefoon nog niet is ingesteld. Ga nu naar de instelhulp, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.

Gedeeld

Geef een reactie