Europol en FBI willen samen cybercrime aanpakken

Europol en de FBI gaan nauwer samenwerken rond de bestrijding van wereldwijde dreigingen, waaronder cybercrime en terrorisme.

EuropolDit hebben Rob Wainwright, directeur van Europol, en James Comey, directeur van de FBI, bekend gemaakt. Comey bracht vorige week een bezoek aan het hoofdkantoor van Europol in Den Haag. Het bezoek was onderdeel van de European Police Chiefs Convention (EPCC) met 300 politiehoofden, die jaarlijks door Europol in Den Haag wordt georganiseerd.

Het garanderen van een efficiëntie informatieuitwisseling is volgens Wainwright noodzakelijk om burgers en gezamenlijke veiligheid te beveiligen. Met name bij de aanpak van cybercrime en online seksueel misbruik van kinderen. De afgelopen jaren zijn Europol en de FBI steeds nauwer gaan samenwerken. Zo is sinds mei 2015 een permanente verbindingsofficier van de FBI gestationeerd op het hoofdkantoor van Europol in Den Haag. Deze verbindingsofficier heeft als taak de samenwerken tussen beide partijen te versterken en de uitwisselen van informatie te versnellen.

Gedeeld

Geef een reactie