Politie schrijft hosters aan over cybercrime-activiteiten

De politie gaat Nederlandse hostingbedrijven die bovenmatig veel criminele organisaties onderdak bieden aanschrijven en verzoeken maatregelen te nemen.

hostingDe aanpak is gericht op het tegengaan van het hosten van kinderporno, verspreiden van malware of het hosten van C&C-servers.

De politie heeft samen met de TU Delft in kaart gebracht welke hostingproviders door cybercriminelen worden gebruikt voor malafide praktijken. “Sommige hostingproviders spelen een faciliterende rol bij cybercriminaliteit. Het kan zijn dat u zich als hostingbedrijf niet bewust bent van uw faciliterende rol”, zegt de politie op security.nl.

Stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA), de branchevereniging voor de online sector, heeft de meetmethode goedgekeurd. Partijen die bovengemiddeld scoren worden aangeschreven. In eerste instantie wordt er een gesprek met de hosters aangegaan. Daarnaast krijgen ze een lijst met vragen over de maatregelen die op dit moment al worden genomen om criminaliteit buiten de deur te houden.

Gedeeld

Geef een reactie