Campagne tegen overvallen maaltijdbezorgers

Steeds meer pizzakoeriers worden overvallen. Voor het geld dat ze bij zich dragen, of voor de scooter. Hoewel overvallers van maaltijdbezorgers gemiddeld maar 27 euro buitmaken, zijn de gevolgen voor de slachtoffers en hun werkgevers groot.

straatwijs.comIn Amsterdam werd in 2010 37 keer een maaltijdbezorger overvallen. Vorig jaar gebeurde dat 11 keer. Dit jaar is er juist weer een lichte stijging te zien. In Amsterdam is daarom maandag een campagne begonnen om dit soort misdrijven terug te dringen.

Amsterdam telt ongeveer 640 horeca-bedrijven die elk jaar meer dan een half miljoen maaltijden aan huis bezorgen. Zij krijgen de komende tijd een pakket. Daarin zit onder meer een lijst met tips om overvallers niet in de kaart te spelen. Een daarvan luidt bijvoorbeeld dat bezorgers niet te veel wisselgeld op zak moeten hebben.

straatwijs.com

Verder bestaat de campagne uit een website en een prijsvraag. Maaltijdbezorgers kunnen op basis van een van de gegeven tips een film maken. De winnaar krijgt een scooter. De campagne is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland.

In Emmeloord rijden bezorgers met een helm met een camera en een ‘security callback’ waarbij de adresgegevens worden gecontroleerd als oplossing voor het overvalprobleem. En in Rotterdam wordt geëxperimenteerd met een GPS-volgsysteem met alarmknop.

Gedeeld

0 gedachten over “Campagne tegen overvallen maaltijdbezorgers”

Geef een reactie