Gewapende overval op geldtransport in Stein

In het Limburgse Stein hebben onbekenden woensdagmiddag rond kwart voor drie een gewapende overval gepleegd op een geldtransportwagen. De mannen schoten gericht op de geldwagen, waarbij een van de twee inzittenden lichtgewond raakte, meldde de politie. Bij de overval werden ook explosieven gebruikt. De daders zijn nog spoorloos.

De politie heeft op de A2 een auto klemgereden die vermoedelijk bij de overval is gebruikt. Het is de tweede keer in korte tijd dat een geldwagen in Stein wordt overvallen. De daders zouden drie gemaskerde mannen zijn, gewapend met machinegeweren. Ze zijn in een personenauto gevlucht. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. De overval vond plaats op de rotonde van de Heerstraat kruising Heidekampstraat. De daders hebben een auto die ze bij de overval gebruikten, in brand gestoken en achtergelaten.

De politie zette vlak na de overval met verschillende voertuigen een achtervolging in op een tweede auto, waarvan vermoed wordt dat die bij de overval betrokken was. Deze auto werd rond vier uur op de A2 tussen Weert en Budel klemgereden.

Gedeeld

Geef een reactie