Onderzoek naar zware overvallen geldtransporten

De Limburgse politie gaat onderzoeken of er verband bestaat tussen een woensdag gepleegde overval op een geldwagen in Stein en eerdere soortgelijke overvallen in zowel Limburg als Belgi?. Dat liet de politie woensdag weten. Onbekenden pleegden woensdagmiddag op de rotonde van de Heerstraat kruising Heidekampstraat in Stein een overval op een geldwagen van Geldnet.

De mannen schoten gericht op het voertuig, waarbij een van de twee inzittenden lichtgewond raakte. Ze gebruikten ook explosieven waardoor volgens de politie schade ontstond aan de achterzijde van de geldwagen. De gewonde werknemer van Geldnet is naar het ziekenhuis gebracht.

Als het eerste onderzoek naar de overval in Stein is afgerond, gaat de politie op zoek naar verbanden met eerdere soortgelijke overvallen die in Stein en in Belgi? plaatsvonden. Elf weken geleden werd op praktisch dezelfde plek in Stein ook al een auto van Geldnet overvallen. Die overval mislukte, maar de daders zijn nooit gepakt. De overvallen in Belgi? waren afgelopen zomer in Zemst op de Rijksweg E19 Brussel-Antwerpen, in Glons bij Luik en in La Louvi?re bij Charleroi. In Zemst raakte een bewaker van de geldwagen zeer ernstig gewond omdat de overvallers voordat ze de wagen klemreden met een machinegeweer op de auto schoten.

Het gaat steeds om drie daders, die met explosieven de geldauto proberen open te breken en met machinegeweren gericht op de inzittenden schieten. Ze rijden de geldauto eerst klem met twee of drie auto’s, en alle auto’s worden tijdens of na de overval in brand gestoken, waarschijnlijk om sporen te wissen.

Eerder verschenen:

Gewapende overval op geldtransport in Stein


Reeks overvallen op geldwagens in Belgi?

Overval op Geldnet transport mislukt

praat mee over: Onderzoek naar zware overvallen geldtransporten

Gedeeld

Geef een reactie