Overval op Geldnet transport mislukt

Vier overvallers zijn er woensdagmiddag op de Industrieweg in Stein niet in geslaagd een geldtransport te beroven. Bij de overval werd grof geweld gebruikt. Er is met een automatisch wapen geschoten en ook is een explosief gebruikt om de achterdeur van de geldwagen op te blazen. Volgens de politie is er niets buitgemaakt en zijn er geen gewonden gevallen.

Volgens de politie is er niets buitgemaakt en zijn er geen gewonden gevallen. De wagen van Geldnet werd rond kwart voor vijf in de Limburgse plaats van achter en van voren klemgereden door twee personenauto’s, een Audi en een BMW. Er sprongen vier mannen uit. Een van hen loste een salvo op de voorruit van de wagen, maar die bezweek niet. Ook mislukte de poging de achterdeur met een explosief te openen.

Omdat het de vier mannen niet lukte de geldwagen binnen te komen, staken ze de BMW en de Audi in brand. Ze gingen ervandoor in een gereedstaande derde auto, bestuurd door een medeplichtige. De politie in Zuid-Limburg zette meteen een vliegtuig in om de daders op te sporen. Korte tijd later is de vluchtwagen uitgebrand aangetroffen in het Belgische Zolder, net over de grens. Van de vijf daders ontbreekt elk spoor. Volgens de politie zijn de twee geldlopers in de auto ongedeerd gebleven. De brandende auto’s en de explosie hebben flink wat schade veroorzaakt aan de geldwagen. Gedurende de overval zijn de geldlopers gewoon op hun plaats blijven zitten. De Limburgse politie heeft de hulp van haar Belgische collega’s ingeroepen om de roofovervallers op te sporen.

Gedeeld

Geef een reactie