Pilot tegen winkelovervallen in Roermond

In Roermond gaat een pilot van start van het project ‘Together Safe’ dat de kans op winkelovervallen moet verkleinen en de pakkans van overvallers moet vergroten. De pilot duurt een half jaar en start na de zomer.

Together Safe werkt met een waarschuwingssysteem. Bij een overval of ander geweldsdelict bij een van de aangesloten winkels worden andere ondernemers direct gewaarschuwd. Binnen 20 seconden daarna is de politie gealarmeerd. En mensen die in de buurt van het winkelgebied wonen of werken ontvangen een sms-bericht met de oproep om te filmen of fotograferen.

Het systeem bestaat uit een aantal afstandbedieningen en een box met led-display. Op deze box kan elke aangesloten ondernemer onmiddellijk zien bij welk bedrijf er een overval plaatsvindt of een ander probleem is. De collega-ondernemers kunnen te hulp schieten en de overval bevestigingsknop gebruiken. Daardoor gaat een rechtstreeks signaal naar de meldkamer van de politie. De politie weet dan ook meteen dat er geen sprake is van een valse melding en dat ze moet ingrijpen.

Gedeeld

Geef een antwoord