Tankstations worden minder vaak overvallen

Tankstations zijn minder vaak slachtoffer van overvallers. In de eerste 10 maanden van dit jaar werden 49 overvallen geregistreerd tegen 57 in dezelfde periode vorig jaar. 5 jaar geleden vonden er nog 180 overvallen op tankstations plaats.

Betere beveiliging en het toenemend betalen met de pinpas zorgen ervoor dat overvallers zich minder op tankstations richten. Grote bankbiljetten worden steeds meer vanuit de kassa meteen in een beveiligde koker gestopt. Ook zouden nieuwe technieken het aantal overvallen nog verder terug kunnen dringen, zegt branchevereniging BOVAG. Ook het gegeven dat er simpelweg minder bemande tankstations zijn, speelt een rol.

TankstationBrandstofleverancier Total gaat nu het beveiligingssysteem Live View uitrollen. Het systeem draaide al proef bij 22 tankstations. BOVAG stelde het systeem eerder al met korting beschikbaar voor aangesloten leden. Het is voor het eerst dat een brandstofmerk alle stations van het systeem gaat voorzien. Het gaat in totaal om 360 systemen. Dinsdag geeft minister Opstelten het startsein voor Het beveiligingsproject van Total in Leiderdorp.

De beelden zijn live met tussenkomst van een particuliere beveiliger vanuit de meldkamer van de politie te zien zijn. Ook kan de politie straks beelden terugspoelen om bijvoorbeeld te kijken met welke auto de overvallers zijn gekomen. Agenten weten dan meteen waar ze op moeten letten.

Gedeeld

Geef een reactie