Overvallers overmeesterd door AH-personeel en klanten

Bij een overval op de Albert Heijn aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum zijn woensdagavond twee verdachten aangehouden. Niet door de politie, maar door de supermarktmedewerkers en een aantal klanten.

Het tweetal probeerde rond half negen in de avond toe te slaan. Maar het liep anders dan de overvallers hadden gedacht. Kort nadat de twee hun plannen kenbaar hadden gemaakt, werden zij door medewerkers en klanten tegen de grond gewerkt en even later overgedragen aan de politie. Er vielen geen gewonden tijdens de overval. Het is de tweede keer dit jaar dat de Albert Heijn aan de Gijsbrecht van Amstelstraat is overvallen. De eerste keer was afgelopen zomer. Toen werden twee aanhoudingen verricht.
Deskundigen raden het af om bij een roofoverval zelf in te grijpen. Slachtoffers die weerstand bieden bij een overval lopen namelijk een groot risico op letsel. Handelen volgens het RAAK-principe geniet de voorkeur. RAAK staat voor Rustig blijven, Accepteer de situatie, Afgeven van geld of goed en Kijken hoe de dader er uitziet.

Gedeeld

Geef een reactie