Beveiliging nieuws

Onze partners

Ajax Systems

DZ Technologies

HD Security

Seris

CSL

Uniview

NetworxConnect

Paxton

Genetec

EAL

VBN

ASSA ABLOY

Brivo

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

Alphatronics

2N

VEB

Advancis

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

GFT

Dahua

Milestone

BHVcertificaat.online

Paraat

Bydemes

Oribi ID Solutions

Add Secure

RoSecure

Akuvox

ARAS

CardAccess

VideoGuard

Secusoft

G4S

CDVI

Nimo Drone Security

Trigion

Hanwha Vision Europe

Eizo

i-Pro

Unii

MPL

Kiwa

VAIBS

20face

NIBHV

Dero Security Products

Gold-IP

OSEC

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Koninklijke Oosterberg

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Masset Solutions

SmartCell

IDIS

Explicate

Multiwacht

ADI

Eagle Eye Networks

HID

SmartSD

De Beveiligingsjurist

JMB Groep

ASIS

Securitas

Bosch Security Systems

Nenova

SOBA

Optex

Avigilon Alta

VVNL

Seagate

Hikvision

Centurion

Top Security

Lobeco

Connect Security

Panasonic lanceert 4K-bewakingscamera

11 mei 2015
Redactie
19:22

Panasonic de recent in Nederland haar allereerste 4K-bewakingscamera. De WV-SFV781L dome camera levert 4K-beeldkwaliteit en –resolutie, zowel in het midden als in de hoeken van het beeld.

WV-SFV781L dome cameraDe camera is geschikt voor toepassingen op bijvoorbeeld kruispunten, luchthavens en parkeerplaatsen waar een groot aantal camera’s nodig is om het hele gebied in beeld te brengen. De camerasensor biedt goede prestaties bij zwak licht en heeft een beeldveld van 16,0° tot 100° zonder dat de lens hoeft te worden vervangen. De True 4K-camera brengt een gebied in beeld dat vier keer groter is dan bij 1080p-camera’s en negen keer groter dan bij 720p-camera’s. De afstand die wordt gedekt, is respectievelijk twee en drie keer zo groot als bij 1080p- en 720p-camera’s.
“Wanneer rekening wordt gehouden met beugels, kabelwerk, muurbevestigingen en andere operationele kosten die komen kijken bij de installatie van een CCTV-camera, kan overschakelen naar 4K de kosten aanzienlijk verminderen”, zegt Gerard Figols, Europees Hoofd van Product Marketing, Panasonic Security. “Aangezien één Panasonic 4K-camera de beeldkwaliteit en het bereik van vier Full HD-camera’s biedt, kunnen de kosten met maar liefst 50 procent verminderd worden.”
“Voor een grote parkeerplaats van een winkelcentrum bijvoorbeeld, heeft men de bewakingscamera nodig voor zowel automodel-, kleur- en nummerplaatherkenning als de bewaking van mensen,” voegt Figols toe. “Voor een parkeerplaats van 50.000 m² zouden in totaal 70 HD-camera’s nodig zijn om alles in beeld te kunnen brengen, terwijl er slechts 21 Panasonic 4K-camera’s voor nodig zijn. Hierdoor hoeft de bewaking aanzienlijk minder hardware te beheren en te onderhouden.”
Met de combinatie van de 1/1,7-inch sensor en de Panasonic True 4K f/1,6-lens is 0,3 lux in de kleurenmodus of 0,03 lux in de zwart-witmodus voldoende voor goede prestaties bij weinig licht. De camera beschikt over een slimme infrarood-led waarmee heldere en scherpe beelden kunnen worden gemaakt bij 0,0 lux over het hele 4K-beeld. De anti-regencoating zorgt voor lagere onderhoudskosten en voorkomt het effect van druppels en stof.
Dankzij de virtuele PTZ-bediening kan de gebruiker zich focussen op een kleiner gedeelte van het beeld terwijl toch het hele gebied wordt opgenomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner