Beveiliging nieuws

Onze partners

VBN

VVNL

VAIBS

GFT

EAL

NIBHV

Explicate

Regio Control Veldt

Dahua

Unii

OSEC

MPL

CardAccess

HID

Multiwacht

Dero Security Products

Sequrix

Genetec

Eizo

DZ Technologies

HD Security

Seris

Milestone

IDIS

Gold-IP

RoSecure

ASIS

CDVI

Alphatronics

Hikvision

Ajax Systems

Securitas

Boon Edam

Traka ASSA ABLOY

Kiwa

JMB Groep

Nenova

Masset Solutions

Optex

ASSA ABLOY

Seagate

Brivo

SmartCell

Eagle Eye Networks

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

Paxton

NetworxConnect

VideoGuard

Top Security

Bydemes

Nimo Dog Security

ARAS

PG Security Systems

20face

Paraat

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

i-Pro

Secusoft

Lobeco

Alarm Meldnet

Uniview

G4S

CSL

Bosch Security Systems

Crown Security Services

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

SOBA

Akuvox

Trigion

ADI

2N

Nimo Drone Security

SmartSD

BHVcertificaat.online

Koninklijke Oosterberg

Connect Security

Centurion

Advancis

VEB

Particuliere beveiligers en terreurbestrijding

3 januari 2019
Redactie
12:53

Centurion Beveiliging liet door Nick Kelders, alumni Aviation Studies Security & Technology aan de hogeschool van Amsterdam, de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken tussen publieke en private veiligheidsdiensten. Nederland zou sterker staan tegenover terreur als de overheid meer gebruik maakt van de kennis en vaardigheden van particuliere beveiligingsdiensten was de uitkomst van het onderzoek.

In Nederland is het dreigingsniveau nog steeds substantieel. Iedereen kan met terreur te maken krijgen. Dit geldt zeker ook voor particuliere beveiligingsbedrijven. Tijdens zijn afstudeeronderzoek trok Nick Kelders de conclusie dat op het gebied van terreur in de Amsterdamse regio nog nauwelijks goed samengewerkt wordt tussen particuliere beveiligingsbedrijven en officiële overheidsinstanties.

Deskundig contact
Particuliere beveiligers zijn tegenwoordig overal en weten wat er gebeurt in hun omgeving. De kennis die deze beveiligers in de praktijk hebben opgebouwd binnen deze omgeving zou de politie kunnen ondersteunen bij hun taak als handhaver van de rechtsorde. Particuliere beveiligers weten meer dan de gemiddelde burger, die zich niet dagelijks bezighoudt met de veiligheid. Bovendien zijn ze vaak direct al aanwezig op de plaats delict. Zou er bijvoorbeeld een aanslag plaatsvinden, dan zou de particuliere beveiliger ter plaatse kunnen fungeren als eerste deskundig contact tijdens of na het ‘Golden Hour’. Daarnaast zou een beveiliger door middel van zijn telefoon informatie en bewijs kunnen verzamelen tijdens of direct na de aanslag. Hiervoor dienen particuliere beveiligers wel beter opgeleid te worden op het gebied van terreur. Ook belangrijk is dat bedrijven die onder dreiging staan van terreur de politie en hun beveiligingsbedrijf aan één tafel plaatsen. Daarvoor is wel eerst meer samenwerking nodig, stelt Kelders. Zouden de particuliere beveiligingssector en de publieke overheidsinstanties in de toekomst beter samenwerken, dan staat Nederland sterker tegen terreur.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner