Paxton integreert toegang en cameratoezicht

Op het moment trekt Paxton door de Benelux om de nieuwe productserie Paxton10 te introduceren. Wat is Paxton10 precies? Geen opvolger van Net2, benadrukte directeur Stefan van der Velden. Maar een integrale oplossing met toegangsbeheer en cameratoezicht, die vooral makkelijk te installeren en te gebruiken is.

De meeste beveiligingssystemen bestaan volgens Van der Velden uit toegangsbeheer voor vijf tot 25 deuren en vier tot twaalf camera’s. Juist voor dat segment is Paxton10 ontwikkeld. Je kan er volgens Van der Velden ook heel grote projecten mee doen of slechts één deur beveiligen, maar daarvoor zijn andere systemen wellicht beter geschikt. De nieuwste oplossing van het van oorsprong Britse bedrijf is ontwikkeld voor het middensegment en heeft installatie- en gebruiksgemak als uitgangspunt gekregen. Alles werkt plug&play en is te configureren en te gebruiken met een intuïtieve app. Stefan van der Velden legde uit wat zoal kan met Paxton10.

Softwarecontroller
Het hart van het systeem is de softwarecontroller. Deze kan meer dan duizend (bekabelde) deurcontrollers aansturen en ondersteunt meer dan duizend camera’s. Paxton heeft een eigen serie camera’s, maar via een videocontroller zijn ook andere camera’s aan te sluiten, zolang deze voldoen aan de ONVIF-standaard. Per videocontroller worden één deur en vier camera’s ondersteund. Alle voor Paxton10 benodigde software is vooraf geïnstalleerd, vrij van licentiekosten en verzekerd van regelmatige updates. Beheer en bediening gaat eenvoudig via een beveiligde verbinding en vereist niets meer dan een gewone webbrowser, bij voorkeur Chrome of Safari. Daarop verschijnt een dashboard, dat vrij te configureren is. Zo kan functionaliteit worden gekoppeld aan de autorisatie van elke individuele gebruiker. Die hoeft niet of nauwelijks getraind te worden, want de bediening kan onder andere op basis van 3D-kaarten van het gebouw.

Cameratoezicht
De grootste vernieuwing ten opzichte van Net2 is natuurlijk het cameratoezicht. Toch blijft Paxton10 een toegangssysteem en dienen de camera’s alleen ter ondersteuning. Bijvoorbeeld om te kijken wat er aan de hand is als een ongeldige pas wordt aangeboen of een deur te lang open blijft staan. Paxton introduceert hiervoor eigen camera’s van hoge kwaliteit. De hardware is weliswaar OEM, maar de camera’s hebben eigen software, waardoor ook deze plug&play zijn aan te sluiten, zonder gedoe met IP- en MAC-adressen. Er is keuze uit bullet- en domecamera’s met een resolutie van 8 megapixels (4K-kwaliteit), IP67/IK10-behuizing, 128GB interne opslag en gemotoriseerd objectief (2,8-12mm). Aansluiting kan via 12V of PoE.

Intercoms
Naast lezers, sloten en camera’s zijn ook intercoms – al of niet met video – eenvoudig op Paxton10 aan te sluiten. Heel fraai is bijvoorbeeld de Entry Premium Monitor met 7″ aanraakscherm. Voor bij de buitendeur zijn verschillende robuuste panelen verkrijgbaar, waaronder vandaalbestendige modellen. Ze zijn op verschillende manieren te bedienen, zoals via het toetsenpaneel of via de kaartlezer, die geschikt is voor Paxton, EM, Mifare Desfire, CSN en HID Prox 125kHz. Daarnaast is bediening met een smartphone of smartwatch mogelijk. Dat gaat via Bluetooth voor maximale compatibiliteit. De intercoms voldoen aan de SIP-standaard. Bestaande lezers zijn overigens via een Net2-converter te gebruiken binnen Paxton10. Binnenkort komt er ook een Wiegand-converter.

Paxton10 is een van de grootste introducties van de fabrikant en omvat een enorme hoeveelheid nieuwe producten. Die worden binnenkort nader besproken. Voor installateurs start in oktober een trainingstour op locaties verspreid over de gehele Benelux.

Tijdens de roadshow worden uiteraard de voorschriften van het RIVM in acht genomen.

Gedeeld

Geef een antwoord