Beveiliging nieuws

Onze partners

Bosch Security Systems

VideoGuard

Avigilon Alta

Securitas

Kiwa

Regio Control Veldt

RoSecure

Seagate

HID

Alphatronics

Milestone

Genetec

Nenova

Hanwha Vision Europe

Top Security

Boon Edam

Service Centrale Nederland

Koninklijke Oosterberg

2N

Paraat

Brivo

Nimo Dog Security

SmartCell

VBN

JMB Groep

G4S

Bydemes

i-Pro

HD Security

Masset Solutions

ASIS

Uniview

NIBHV

Secusoft

Add Secure

Dahua

VVNL

Crown Security Services

ARAS

ASSA ABLOY

20face

SmartSD

De Beveiligingsjurist

VEB

Trigion

Alarm Meldnet

Explicate

Oribi ID Solutions

Multiwacht

BHVcertificaat.online

MPL

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Hikvision

Seris

EAL

Ajax Systems

Gold-IP

VAIBS

Dero Security Products

Unii

CardAccess

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

SOBA

Akuvox

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

GFT

CDVI

Centurion

Nimo Drone Security

CSL

Eizo

Sequrix

OSEC

NetworxConnect

Optex

ADI

IDIS

Connect Security

Lobeco

Paxton

Paxton integreert toegang en cameratoezicht

11 september 2020
Redactie
10:22

Op het moment trekt Paxton door de Benelux om de nieuwe productserie Paxton10 te introduceren. Wat is Paxton10 precies? Geen opvolger van Net2, benadrukte directeur Stefan van der Velden. Maar een integrale oplossing met toegangsbeheer en cameratoezicht, die vooral makkelijk te installeren en te gebruiken is.

De meeste beveiligingssystemen bestaan volgens Van der Velden uit toegangsbeheer voor vijf tot 25 deuren en vier tot twaalf camera’s. Juist voor dat segment is Paxton10 ontwikkeld. Je kan er volgens Van der Velden ook heel grote projecten mee doen of slechts één deur beveiligen, maar daarvoor zijn andere systemen wellicht beter geschikt. De nieuwste oplossing van het van oorsprong Britse bedrijf is ontwikkeld voor het middensegment en heeft installatie- en gebruiksgemak als uitgangspunt gekregen. Alles werkt plug&play en is te configureren en te gebruiken met een intuïtieve app. Stefan van der Velden legde uit wat zoal kan met Paxton10.

Softwarecontroller
Het hart van het systeem is de softwarecontroller. Deze kan meer dan duizend (bekabelde) deurcontrollers aansturen en ondersteunt meer dan duizend camera’s. Paxton heeft een eigen serie camera’s, maar via een videocontroller zijn ook andere camera’s aan te sluiten, zolang deze voldoen aan de ONVIF-standaard. Per videocontroller worden één deur en vier camera’s ondersteund. Alle voor Paxton10 benodigde software is vooraf geïnstalleerd, vrij van licentiekosten en verzekerd van regelmatige updates. Beheer en bediening gaat eenvoudig via een beveiligde verbinding en vereist niets meer dan een gewone webbrowser, bij voorkeur Chrome of Safari. Daarop verschijnt een dashboard, dat vrij te configureren is. Zo kan functionaliteit worden gekoppeld aan de autorisatie van elke individuele gebruiker. Die hoeft niet of nauwelijks getraind te worden, want de bediening kan onder andere op basis van 3D-kaarten van het gebouw.

Cameratoezicht
De grootste vernieuwing ten opzichte van Net2 is natuurlijk het cameratoezicht. Toch blijft Paxton10 een toegangssysteem en dienen de camera’s alleen ter ondersteuning. Bijvoorbeeld om te kijken wat er aan de hand is als een ongeldige pas wordt aangeboen of een deur te lang open blijft staan. Paxton introduceert hiervoor eigen camera’s van hoge kwaliteit. De hardware is weliswaar OEM, maar de camera’s hebben eigen software, waardoor ook deze plug&play zijn aan te sluiten, zonder gedoe met IP- en MAC-adressen. Er is keuze uit bullet- en domecamera’s met een resolutie van 8 megapixels (4K-kwaliteit), IP67/IK10-behuizing, 128GB interne opslag en gemotoriseerd objectief (2,8-12mm). Aansluiting kan via 12V of PoE.

Intercoms
Naast lezers, sloten en camera’s zijn ook intercoms – al of niet met video – eenvoudig op Paxton10 aan te sluiten. Heel fraai is bijvoorbeeld de Entry Premium Monitor met 7″ aanraakscherm. Voor bij de buitendeur zijn verschillende robuuste panelen verkrijgbaar, waaronder vandaalbestendige modellen. Ze zijn op verschillende manieren te bedienen, zoals via het toetsenpaneel of via de kaartlezer, die geschikt is voor Paxton, EM, Mifare Desfire, CSN en HID Prox 125kHz. Daarnaast is bediening met een smartphone of smartwatch mogelijk. Dat gaat via Bluetooth voor maximale compatibiliteit. De intercoms voldoen aan de SIP-standaard. Bestaande lezers zijn overigens via een Net2-converter te gebruiken binnen Paxton10. Binnenkort komt er ook een Wiegand-converter.

Paxton10 is een van de grootste introducties van de fabrikant en omvat een enorme hoeveelheid nieuwe producten. Die worden binnenkort nader besproken. Voor installateurs start in oktober een trainingstour op locaties verspreid over de gehele Benelux.

Tijdens de roadshow worden uiteraard de voorschriften van het RIVM in acht genomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner