John A. Petruzzi president van ASIS International

John A. Petruzzi, Jr., CPP is voor dit jaar verkozen tot president van de Global Board of Directors van ASIS International, een vereniging van security professionals met wereldwijd zo’n 34.000 leden. Hij volgt de Nederlander Godfried Hendriks op.

Het presidentschap is op basis van vrijwilligheid. Maar dat vindt Petruzzi naar eigen zeggen geen bezwaar. De voorzitter, die in het dagelijks leven een topfunctie bij de Amerikaanse tak van G4S bekleedt, zegt dat hij veel van zijn succes te danken heeft aan de kracht van wat hij de ASIS-familie noemt. “Vrijwilligerswerk is tweerichtingsverkeer. Hoeveel je er ook in stopt, het zal je hoogstwaarschijnlijk tweemaal zoveel opleveren. Het kunnen opbouwen van een breed persoonlijk netwerk is namelijk van onschatbare waarde. Je leert mensen kennen die je in je normale leven, zowel zakelijk als privé, waarschijnlijk nooit zou ontmoeten. En die mensen helpen je weer aan nieuwe inzichten die bijdragen aan je eigen loopbaanontwikkeling.”

Persoonlijke levenservaringen
Het mooie van vrijwilligerswerk is volgens Petruzzi ook dat je kennis kan maken met nieuwe uitdagingen waarvoor je je comfortzone moet verlaten en nieuwe vaardigheden moet opbouwen. “Je gaat op andere manieren probleemoplossend denken en je beter ontwikkelen als individuele bijdrager, manager en leider bij het oplossen van nieuwe uitdagingen. Gelijktijdig kunnen anderen profiteren van jouw unieke persoonlijke levenservaringen en de manier waarop je omgaat met bepaalde verantwoordelijkheden. Er is geen beter gevoel dan dat gecreëerd wordt door een positieve invloed uit te oefenen op het leven van anderen. In mijn tijd bij ASIS kan ik één ding zeggen: vrijwilligerswerk heeft mijn leven positief beïnvloed dankzij het netwerk dat ik heb gebruikt. Dit is de kracht van de ASIS-familie!”

Gedeeld

Geef een antwoord