Nieuwe CEO voor D&B The Facility Group

Ondernemer Bas Hertz (links op de foto) draagt op 1 januari 2021 de dagelijkse leiding van D&B The Facility Group over aan Jan-Willem de Bruijn. Hertz richtte het bedrijf 27 jaar geleden op, samen met zijn compagnon Derek Hoeffelman en gaf sindsdien leiding aan het D&B, dat ook beveiligingsdiensten levert.

Hertz startte 27 jaar geleden aan het begin van zijn studietijd samen met zijn ‘zandbakvriendje’ Derek Hoeffelman het studentenchauffeursbedrijfje D&B (Derk & Bas) op. Hij had toen niet durven dromen dat dit zou uitgroeien tot een integrale facilitaire dienstverlener. “Wij werken met ambitieuze opdrachtgevers en hebben inmiddels meer dan 1.200 enorm betrokken talenten in dienst”, vertelt hij. “Het is nu zo’n twee jaar geleden dat het bij mij begon te kriebelen. We hebben een pracht van een bedrijf opgebouwd, maar ik raakte nieuwsgierig naar welke andere uitdagingen er nog voor mij in het verschiet zouden kunnen liggen. Ik realiseerde mij dat ik als ondernemer op een punt kwam waarop ik mijn ambities buiten D&B wilde onderzoeken. Tijd om het stokje over te dragen.”

Geen vreemde
Jan-Willem de Bruijn is bepaald geen vreemde binnen de D&B-organisatie. Hij is al 10 jaar verbonden aan het bedrijf en sinds 7 jaar maakt hij deel uit van de directie. Hij vervulde de rol van operationeel eindverantwoordelijke binnen de organisatie en sinds drie jaar is hij commercieel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van D&B en haar entiteiten. “Toen Jan-Willem 10 jaar geleden bij ons binnen kwam lopen, had ik al het gevoel: Dit zou wel eens mijn opvolger kunnen worden”, licht Hertz toe. In augustus van 2019 vroeg Hertz of De Bruijn hem zou willen opvolgen. “Jan-Willem is mijn gedroomde opvolger. Hij heeft uitstekende relaties met onze opdrachtgevers en de markt. Hij heeft laten zien dat hij succesvolle teams kan bouwen en zijn kwaliteiten worden breed gewaardeerd binnen onze organisatie. Bovendien kent hij onze organisatie door-en-door, is hij een echte cultuurdrager en heeft een essentiële rol gespeeld in de opbouw van de organisatie. Hij is ambitieus, een doorzetter en naar buiten gericht. Dat past perfect bij de volgende fase van het bedrijf waar ik als aandeelhouder aan verbonden zal blijven.”

Gedeeld

Geef een antwoord