Ronald Prins start nieuw cybersecuritybedrijf

Onder de naam Hunt & Hackett is Ronald Prins met tien voormalige Fox-IT-medewerkers een cybersecuritybedrijf gestart. Prins was de oprichter van Fox-IT, dat onder andere staatsgeheimen beveiligt en dat hij in 2015 aan het Britse NCC Group verkocht.

Sinds het vertrek van Prins is het er bij Fox-IT niet beter op geworden. Vooral omdat de overheid niet blij was dat zij afhankelijk werd van een Brits bedrijf. In mei moesten drie directieleden plotseling vertrekken. Prins lijkt met zijn nieuwe bedrijf te willen springen in het gat dat bij Fox-IT is ontstaan. Hunt & Hackett richt zich op complexe cyberdreigingen vanuit ‘statelijke actoren’. Hij wil vooral de overheid en vitale bedrijven gaan helpen zich te beveiligen tegen buitenlandse autoriteiten, die hackers inschakelen om strategische informatie te stelen.

Nevenfuncties
Tot voor kort was Prins lid van de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) van de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, die onder andere toeziet op hoe de AIVD en MIVD de zogenoemde sleepwet toepassen. Momenteel is hij nog lid van de Raad van Toezicht DIVD, een organisatie van ethische hackers, voorzitter van de Kiesraad Kansspelautoriteit, buitengewoon raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en lid van de Kiesraad. Tegenover RTL Nieuws zegt hij het belangrijk te vinden dat Nederland en de EU meer eigen beveiligingstechnologie gaan ontwikkelen, in plaats van vooral te vertrouwen op diensten en producten uit het buitenland.

Gedeeld

Geef een antwoord