Beveiliging nieuws

Onze partners

20face

2N

ARAS

Nenova

ADI

DZ Technologies

Dahua

GFT

Seris

Explicate

Regio Control Veldt

Centurion

Paxton

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Akuvox

Avigilon Alta

OSEC

SOBA

Secusoft

Paraat

NetworxConnect

SMC Alarmcentrale

HD Security

Uniview

Gold-IP

Trigion

SmartSD

Top Security

CardAccess

Alphatronics

CDVI

Advancis

PG Security Systems

Nimo Dog Security

G4S

VEB

Dero Security Products

Lobeco

HID

Nimo Drone Security

ASIS

i-Pro

Oribi ID Solutions

JMB Groep

Securitas

Eizo

MPL

VBN

Seagate

EAL

VVNL

BHVcertificaat.online

Milestone

Crown Security Services

Bydemes

VideoGuard

Sequrix

Hikvision

Connect Security

Genetec

Koninklijke Oosterberg

Brivo

Service Centrale Nederland

Optex

VAIBS

CSL

SmartCell

Add Secure

Eagle Eye Networks

NIBHV

Unii

Kiwa

Bosch Security Systems

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

IDIS

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

RoSecure

Politici willen keiharde aanpak op strand Scheveningen

12 augustus 2020
Redactie
11:38

Vooral sinds de versoepeling van de coronaregels is er op en rond het strand van Scheveningen meer overlast dan ooit. Tijdens een gevecht tussen bendes kwam zelfs iemand om het leven. De PVV en enkele lokale partijen eisen dat de burgemeester hard optreedt.

Fractievoorzitter Sebastian Kruis van de Haagse PVV-fractie wil dat er een speciaal peloton van de politie op de boulevard wordt gestationeerd. Dit parate peloton wordt normaal achter de hand gehouden voor calamiteiten.
Ook Hart voor Den Haag en de Partij voor de Toekomst pleiten voor een hardere aanpak van de overlast en criminaliteit in Scheveningen, die door bewoners onacceptabel wordt genoemd. Zij willen hierover een spoeddebat met burgemeester Van Zanen.

Maatregelen
De politici willen dat de politie preventief gaat fouilleren en voertuigen controleert. Dit om het toenemende wapengebruik in te dammen. Ook zijn zij voorstander van een samenscholingsverbod. Of de burgemeester op de uitnodiging ingaat, is nog niet bekend. Wel keerde hij vervroegd van vakantie terug, na het incident dat een 19-jarige Rotterdammer het leven kostte.
Momenteel wordt de handhaving van de openbare orde vooral uitgevoerd door boa’s. Alle mogelijke toezichthouders, zelfs boswachters, zijn opgetrommeld om het verhitte publiek in toom te houden. De boa’s zijn echter nauwelijks opgewassen tegen de agressie van de strandbezoekers. Een handhaver werd zelfs met een ploertendoder op zijn hoofd geslagen. Hart voor Den Haag wil dat de boa’s ondersteuning krijgen van een speciale strandpolitie, maar sluit ook de inzet van het leger niet uit. De partij wijst erop dat het publieke domein in Scheveningen al weken het toneel is van illegale straatraces, bestuurders onder invloed van lachgas, wildkampeerders en vechtersbazen, aldus Raadslid René Oudshoorn tegenover TV West. Hij wil een rode loper voor toeristen en de wapenstok voor tuig. Die laatste doelgroep heeft inmiddels laten weten dat het slachtoffer van de fatale steekpartij gewroken gaat worden. Er zou sprake zijn van rivaliserende drillrapgroepen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner