Te weinig politie voor aanhouding zware criminelen

Door gebrek aan mankracht en bureaucratische rompslomp bij de afdeling Afgeschermde Operaties van de politie, lukt het vaak niet om zware criminelen aan te houden. Dit concludeert het AD op basis van interne stukken van de politie.

Geheime operaties om zware criminelen te arresteren, mislukken . Bij de Landelijke Eenheid van de politie kunnen agenten het werk amper aan, stelt het AD. Sinds de vorming van de Nationale Politie moeten agenten van de afdeling Afgeschermde Operaties steeds vaker ‘nee’ verkopen. Daardoor hebben criminelen vrij spel en blijven ze langer uit handen van justitie.

500 nieuwe medewerkers nodig
Op het moment staan er ruim honderd vacatures open bij de Landelijk Eenheid, maar volgens voorzitter Richard van Bronswijk van de Ondernemingsraad zijn er minstens 500 nieuwe medewerkers nodig. De dienst telt in totaal zo’n 4.800 mensen. Daarnaast lopen bepaalde operaties in de soep omdat het door de bureaucratie te lang duurt om paspoorten, visa en speciale apparatuur te regelen. Nachtkijkers worden soms van Belgische collega’s geleend.

Gedeeld

Geef een reactie