Politie boos over aanpassingen Opsporing Verzocht

Veertig procent van de zaken die in Opsporing Verzocht aan de orde komen, worden opgelost. Toch wil NPO het populaire en nuttige programma fors inkorten. De afleveringen starten een uur later, worden verkort tot een half uur en zomers gedurende veertien weken niet uitgezonden.

Volgens de NPO blijft het programma een prominente plek behouden. De wijzigingen moeten ervoor zorgen dat het 45 jaar geleden gestarte Opsporing Verzocht toekomstbestendig blijft. Het lijkt er echter eerder op dat de plannen van de NPO de doodsteek voor het programma worden. De politie liet via RTL Nieuws weten bepaald niet content te zijn met de aangekondigde veranderingen. Ook ’s zomers is er criminaliteit. Het is dan niet wenselijk als Opsporing Verzocht 14 weken niet op de buis verschijnt. Het Openbaar Ministerie reageert nog feller. “Het stimuleert ons om alternatieven voor opsporingsberichtgeving te onderzoeken”, zegt een woordvoerder.
NPO denkt dat Opsporing Verzocht beter tot zijn recht komt om 21.30 uur op de vaste dinsdagavond. In goed overleg met AVROTROS en het Openbaar Ministerie zou de programmalengte iets zijn verkort en het aantal afleveringen iets zijn teruggebracht. AVROTROS zegt in gesprek te blijven met NPO om er samen voor te zorgen dat Opsporing Verzocht een voorname plek in de programmering behoudt en net zo veel zaken als nu kan blijven oplossen.

Gedeeld

Geef een antwoord