Politie deelde afgelopen twee weken 1000 coronaboetes uit

De afgelopen twee weken heeft de politie ongeveer 1000 mensen beboet wegens het overtreden van de coronaregels. Dat vertelde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na afloop van het Veiligheidsberaad. De afgelopen week gingen 451 mensen op de bon. De week daarvoor 551.

De afgelopen dagen was er veel onbegrip over het feit dat kleine overtredingen worden bestraft, terwijl honderden jongeren ermee wegkomen als zij deelnemen aan grote illegale feesten. Volgens de politie kwam dat laatste vanwege capaciteitsgebrek. Een woordvoerder vertelde dat je met vier agenten niet driehonderd jongeren kan bekeuren. Meer personeel was niet beschikbaar. Daarom werd volstaan met het beëindigen van de feesten en het bewaren van de openbare orde.

Eerstelijnshandhaving door detailhandel
Tijdens het overleg met de voorzitters van de veiligheidsregio’s over de corona-aanpak zei minister Grapperhaus dat tijdens de zomer soms maar enkele bekeuringen per week werden uitgedeeld. Sinds de tweede coronagolf is uitgebroken wordt echter aanzienlijk strenger gehandhaafd. De minister wil nu dat zelfs de detailhandel aan eerstelijnshandhaving gaat doen. Dat bespreekt hij dinsdag met minister Wiebes van Economische Zaken.

Gedeeld

Geef een reactie