Politie geeft nieuw detail over de bombrieven

De politie is nog altijd op zoek naar de afperser die bombrieven verstuurt. In de hoop tips vanuit het publiek te krijgen, is dinsdagavond een nieuw aanknopingspunt gedeeld. Op de meest recente enveloppen staat het niet-bestaande bedrijf ’Skysence Trading’ als afzender.

De politie in Amsterdam roept mensen die de naam Skysence Trading iets zegt op zich te melden. Eerder werden al foto’s van bombrieven verspreid en van een zakje met een Delfts tafereel, dat daarin werd aangetroffen. Nu wordt bekend gemaakt dat een bestaande postcode en huisnummer als afzender op de enveloppen wordt vermeld. Het adres heeft echter niets met het zogenaamde bedrijf Skysence en de bombrieven te maken. Eerder werd een incassobureau uit Rotterdam als afzender vermeld.

Afpersing
De politie gaat ervan uit dat er sprake is van afpersing, omdat een bedrag in bitcoins was geëist. Zolang niet betaald wordt, blijft de afperser bombrieven versturen naar willekeurige bedrijven. De politie wil in verband met het onderzoek geen uitlatingen doen over de hoogte van het gevraagde losgeld. Wel is verteld dat het bedrag per bedrijf verschilt. Opmerkelijk is ook dat de dreigbrieven elke keer eindigen met een rij leestekens. De afperser gebruikt in elke brief een rij kleine streepjes met in het midden twee schuine strepen. In de bombrieven zat een envelopje, met daarin een snel brandbare substantie.

Gedeeld

Geef een antwoord