Politie houdt professionele winkeldieven aan

Politiemensen van het Doelgroepenteam Amsterdam hebben drie professionele winkeldieven aangehouden. De van een Frans kenteken voorziene auto van de verdachten, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, lag vol met gestolen kleding en schoenen.

De zaak kwam volgens de politie aan het rollen toen één van de verdachten in de binnenstad werd gespot door een politieman in burger die deel uitmaakt van het Doelgroepenteam. De verdachte droeg een tas bij zich die gevuld was met goederen en die afgedekt was met een soort sjaal. Gezien de vorm van de tas en het afdekken met een sjaal rees het vermoeden dat het hier om een geprepareerde tas ging.
De verdachte werd onder observatie genomen en uiteindelijk stapte hij in een auto waar al iemand anders in zat. De auto werd door politie in burger gevolgd. De auto reed wat rondjes over de grachten en de eerste verdachte stapte weer uit zonder tas in zijn handen. De laatstgenoemde werd opnieuw gevolgd en politiemensen zagen dat hij een kledingzaak binnenging zonder zichtbare tas. Na 15 minuten ‘winkelen’ kwam hij weer naar buiten en was kennelijk ingelicht door anderen dat zij gevolgd werden waarop besloten werd om alle verdachten tegelijkertijd aan te houden.
Bij de auto was een andere man verschenen met een volle tas die geleegd werd in de auto. Het vermoeden ontstond dat de auto een bewaarplaats was voor gestolen goederen. Gezien alle bevindingen werd besloten de verdachten aan te houden en de auto in beslag te nemen. Diverse geprepareerde tassen werden in dit onderzoek aangetroffen en in beslag genomen. In de tassen en in de auto werd voor meer dan 3000 euro aan goederen aangetroffen. Omdat de prijskaartjes en alarmlabels er nog aanzaten konden de winkels achterhaald worden en zijn de spullen retour gegaan. Uit verder onderzoek bleek dat in ieder geval één van hen al in acht steden actief was geweest.

Gedeeld

Geef een reactie