Beveiliging nieuws

Onze partners

Brivo

Dero Security Products

i-Pro

NetworxConnect

CSL

CardAccess

Akuvox

Advancis

Uniview

2N

Hikvision

Securitas

Seagate

Explicate

Nenova

DZ Technologies

VBN

CDVI

ADI

De Beveiligingsjurist

Crown Security Services

G4S

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

ASIS

MPL

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

Add Secure

OSEC

Sequrix

Oribi ID Solutions

HID

HD Security

Seris

ASSA ABLOY

Paraat

Centurion

PG Security Systems

Nimo Dog Security

Dahua

VEB

SOBA

Optex

SmartCell

JMB Groep

VideoGuard

Alarm Meldnet

Lobeco

Milestone

EAL

Alphatronics

Top Security

SmartSD

Connect Security

IDIS

Ajax Systems

Gold-IP

ARAS

Trigion

VVNL

Kiwa

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Genetec

NIBHV

Masset Solutions

RoSecure

Regio Control Veldt

20face

Bydemes

VAIBS

Eagle Eye Networks

Paxton

Eizo

GFT

Boon Edam

Secusoft

Hanwha Vision Europe

Bosch Security Systems

Unii

Koninklijke Oosterberg

Politie houdt professionele winkeldieven aan

5 februari 2016
Redactie
08:20

Politiemensen van het Doelgroepenteam Amsterdam hebben drie professionele winkeldieven aangehouden. De van een Frans kenteken voorziene auto van de verdachten, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, lag vol met gestolen kleding en schoenen.

De zaak kwam volgens de politie aan het rollen toen één van de verdachten in de binnenstad werd gespot door een politieman in burger die deel uitmaakt van het Doelgroepenteam. De verdachte droeg een tas bij zich die gevuld was met goederen en die afgedekt was met een soort sjaal. Gezien de vorm van de tas en het afdekken met een sjaal rees het vermoeden dat het hier om een geprepareerde tas ging.
De verdachte werd onder observatie genomen en uiteindelijk stapte hij in een auto waar al iemand anders in zat. De auto werd door politie in burger gevolgd. De auto reed wat rondjes over de grachten en de eerste verdachte stapte weer uit zonder tas in zijn handen. De laatstgenoemde werd opnieuw gevolgd en politiemensen zagen dat hij een kledingzaak binnenging zonder zichtbare tas. Na 15 minuten ‘winkelen’ kwam hij weer naar buiten en was kennelijk ingelicht door anderen dat zij gevolgd werden waarop besloten werd om alle verdachten tegelijkertijd aan te houden.
Bij de auto was een andere man verschenen met een volle tas die geleegd werd in de auto. Het vermoeden ontstond dat de auto een bewaarplaats was voor gestolen goederen. Gezien alle bevindingen werd besloten de verdachten aan te houden en de auto in beslag te nemen. Diverse geprepareerde tassen werden in dit onderzoek aangetroffen en in beslag genomen. In de tassen en in de auto werd voor meer dan 3000 euro aan goederen aangetroffen. Omdat de prijskaartjes en alarmlabels er nog aanzaten konden de winkels achterhaald worden en zijn de spullen retour gegaan. Uit verder onderzoek bleek dat in ieder geval één van hen al in acht steden actief was geweest.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner