Beveiliging nieuws

Onze partners

OSEC

GFT

20face

G4S

Paxton

ARAS

Oribi ID Solutions

Centurion

Paraat

Optex

MPL

Traka ASSA ABLOY

Boon Edam

VBN

Trigion

NIBHV

SMC Alarmcentrale

IDIS

CDVI

Unii

Koninklijke Oosterberg

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

SmartSD

i-Pro

Milestone

Masset Solutions

Secusoft

Eizo

ADI

Crown Security Services

Genetec

Dahua

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

Alphatronics

Alarm Meldnet

Connect Security

VEB

Avigilon Alta

HD Security

Gold-IP

HID

NetworxConnect

Kiwa

Bydemes

Multiwacht

SOBA

Ajax Systems

ASIS

PG Security Systems

VAIBS

Advancis

RoSecure

Nenova

Lobeco

Seris

Eagle Eye Networks

CSL

Dero Security Products

JMB Groep

ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

VVNL

BHVcertificaat.online

Explicate

EAL

Add Secure

Brivo

2N

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Seagate

SmartCell

CardAccess

Sequrix

Akuvox

Hikvision

VideoGuard

Top Security

Uniview

Regio Control Veldt

Securitas

Politie laat bedrijf agenten op corona testen

23 september 2020
Redactie
15:51

Om een nijpend tekort aan agenten te voorkomen, heeft de politie een commercieel bedrijf ingeschakeld dat agenten veel sneller op corona kan testen dan de GGD. Dit blijkt uit een vertrouwelijke e-mail, die bij RTL Nieuws terecht is gekomen.

De Nationale Politie heeft volgens RTL Nieuws te kampen met een grote uitval van agenten door de coronamaatregelen. Het gaat om medewerkers met bijvoorbeeld verkoudheidsverschijnselen. Die moeten zich eerst laten testen en wachten op de uitslag, voordat zij weer aan het werk mogen. Dat kan met de huidige wachttijden oplopen tot een week. Het commerciële bedrijf dat nu in de arm is genomen, kan de testen binnen een dag uitvoeren en dan is ook snel de uitslag bekend.

Capaciteitsverlies
Niet alle agenten komen in aanmerking voor de dure sneltest. Een voorwaarde is dat zij inzetbaar zijn voor ‘operationeel nijpende situaties’, zoals ongelukken, geweldsmisdrijven en terreurbestrijding. De politie kan deze mensen niet missen. Op het moment zitten verschillende agenten thuis in quarantaine in afwachting van de test of de uitslag. Dit leidt tot een zodanig capaciteitsverlies dat vitale processen in het geding komen. Het gaat hierbij onder andere om de Dienst Bewaken & Beveiligen en Dienst Speciale Interventies (DSI). Medewerkers hiervan worden ingezet voor noodhulp, waardoor hun eigen werk blijft liggen.

Niet uit te leggen
De politie schrijft in de e-mail dat het niet is uit te leggen dat de veiligheid van burgers en medewerkers in gevaar komt door het ontstane capaciteitstekort. Daarom wordt nu een beroep gedaan op het commerciële testbedrijf Eurofins, dat over zeven locaties verspreid over Nederland beschikt. Dit bedrijf kan ook op locatie testen, als het om veel agenten gaat. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een tijdelijke noodoplossing. Er wordt nog gezocht naar een structurele manier om agenten sneller getest te krijgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Videoguard

Seagate

Wordt een partner