Politie lost groot aantal ladingdiefstallen op

De politie heeft in de nacht van 14 op 15 januari in Eindhoven drie mannen aangehouden, die waarschijnlijk ook verantwoordelijk zijn voor een serie andere ladingdiefstallen. Tijdens een zoeking in de woning en een berging van een verdachte in Eindhoven zijn goederen aangetroffen die afkomstig zijn uit vrachtwagens.

De drie werden na een achtervolging aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig en diefstal van een doos cosmeticaspiegels. De achtervolging werd ingezet nadat een agent in een onopvallende politieauto van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid de bestelauto van de dieven nabij Liempde vreemd weggedrag zag vertonen. Nadat een stopteken was gegeven ging de bestelauto er met een hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door de bebouwde kom van Liempde en over de A2 kon de auto worden klemgereden op de Beukenlaan in Eindhoven. De drie inzittenden werden aangehouden.

Inbrekerswerktuigen
Bij controle van de bestelauto bleek dat er valse kentekenplaten op zaten. Ook bleek het voertuig niet verzekerd. In de bestelbus lagen naast de originele kentekenplaten ook een koevoet en ander inbrekerswerktuig. In een door de verdachten tijdens het rijden weggegooide doos zaten cosmeticaspiegels. Kort na de aanhouding meldde zich de chauffeur van de vrachtauto waaruit de doos was gestolen.
Donderdag 16 januari doorzocht de politie de woning en een berging van een van de verdachten. Daarbij werden een grote hoeveelheid goederen aangetroffen. Onder meer een grote partij schoenen, tassen, maar ook diverse werktuigen en huishoudelijke apparaten. Uit onderzoek is inmiddels vastgesteld dat een deel van deze goederen is gestolen uit vrachtwagens. Het politieonderzoek naar de herkomst van de rest van de goederen is nog in volle gang.

Transportcriminaliteit
De aanpak van Transportcriminaliteit is een veiligheidsthema van de Landelijke Eenheid. Ladingdiefstal is naast de illegale afvalstromen, het vervoer van illegale goederen en malafide bedrijfsvoering in de transportbranche een vorm van Transportcriminaliteit en heeft daardoor de hoogste prioriteit.

Bron: politie.nl

Gedeeld

Geef een reactie