Beveiliging nieuws

Onze partners

Milestone

ASSA ABLOY

Dahua

Lobeco

SOBA

Explicate

NIBHV

SmartSD

MPL

Hikvision

CSL

Optex

VEB

HD Security

RoSecure

Boon Edam

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

JMB Groep

Dero Security Products

Nenova

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

2N

DZ Technologies

Multiwacht

Uniview

Genetec

Add Secure

HID

Gold-IP

BHVcertificaat.online

ADI

G4S

EAL

PG Security Systems

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

Sequrix

VAIBS

Ajax Systems

Trigion

i-Pro

Securitas

Alarm Meldnet

VBN

Eagle Eye Networks

Kiwa

SmartCell

Bydemes

Akuvox

De Beveiligingsjurist

IDIS

Unii

CDVI

Alphatronics

Paxton

Paraat

GFT

NetworxConnect

Connect Security

ASIS

Hanwha Vision Europe

VVNL

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

Seris

Brivo

Eizo

Centurion

Koninklijke Oosterberg

VideoGuard

ARAS

Nimo Dog Security

Top Security

Secusoft

Regio Control Veldt

OSEC

Advancis

20face

Avigilon Alta

Seagate

Politie pakt problemen forensische opsporing aan

13 juni 2019
Redactie
05:26

Vanwege grote problemen bij de forensische opsporing, wil de politie volgens het AD tweehonderd nieuwe medewerkers daarvoor gaan inzetten. Ook zal nieuwe technologie worden aangeschaft. Het gaat hier om specialisten die na een misdrijf sporen moeten veiligstellen.

De forensische opsporing kampt al langer met personeelstekorten en dat probleem zal toenemen, omdat veel van de huidige forensisch specialisten binnenkort met pensioen gaan. Een ander probleem zijn de verouderde computersystemen, die ervoor zorgen dat onderzoek langer duurt dan nodig.
Normaal zijn forensisch onderzoekers politiemensen met vele jaren ervaring. De politie kan dergelijke medewerkers echter niet missen voor hun huidige taak. Daarom worden nieuwe mensen aangenomen, die een versnelde opleiding gaan volgen. Dat deze praktijkervaring missen, wordt gezien de situatie maar voor lief genomen. Wel worden volgens programmadirecteur forensische opsporing Ruud Staijen hoge eisen gesteld, omdat werken in de forensische opsporing volgens hem best zwaar is. Je gaat van plaats delict naar plaats delict, dus moet je stevig in je schoenen staan.

Administratieve werkdruk
Om het werk te versnellen worden forensisch onderzoekers binnenkort uitgerust met laptops, zodat zij onderzoek al direct op de plaats van het misdrijf kunnen uitvoeren. Ook wordt het administratieve werk verminderd of aan anderen overgedragen om onderzoek te versnellen. Volgens politiebond NPB zijn de 1500 forensische onderzoekers van de politie nu de helft van hun tijd bezig met administratie, in plaats van met onderzoek. Gemiddeld is 9 procent van de onderzoekers ziek vanwege de hoge werkdruk. Er zouden volgens de NPB driemaal zoveel onderzoekers nodig zijn om tot een normale werksituatie te komen. De bond, maar ook het NFI en het OM hebben bij minister Grapperhaus van J&V aangedrongen om snel voor extra personeel te zorgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

MPL

Suricat

Wordt een partner