Politie Rotterdam beveiligt Turkse objecten

Diverse Rotterdamse plaatsen en gebouwen worden door de politie extra beveiligd vanwege dreiging vanuit de Turkse gemeenschap in de stad. Dat vertelde burgemeester Ahmed Aboutaleb in RTL Late Night.

De burgemeester liet zich niet uit over het aantal locaties en over de aard van de beveiliging. Duidelijk is dat het in Rotterdam op sommige plaatsen erg onrustig is sinds de mislukte staatsgreep van afgelopen weekend. Al direct toen het nieuws vrijdagavond bekend werd, trokken honderden Turken op naar hun consulaat om hun steun aan de zittende president Erdogan te betuigen. Daarbij ontstond een grimmige sfeer, waarbij onder andere journalisten werden bedreigd.
Zaterdag wees de Turkse president zijn grote rivaal Fethullah Gülen aan als het grote brein achter de couppoging. Dat was voor sommige Turken reden om enkele instellingen van deze invloedrijke Turkse geestelijke aan te vallen en ruiten te vernielen. Burgemeester Aboutaleb probeerde de gemoederen te bedaren, maar dat mislukte omdat enkele van de groeperingen weigerde met hem aan tafel te gaan voor een gesprek.

Gedeeld

Geef een antwoord