Politie start proef met camera in woning tegen inbraak

De politie in de regio Venray-Gennep start in oktober een proef met tijdelijke camerabewaking in woningen. Het gaat hierbij om woningen waar recent is ingebroken of waar de kans groot is dat er een inbraak gaat plaatsvinden.

Volgens dagblad De Limburger wil de politie kijken of het met de maatregel lukt om inbrekers vaker op heterdaad aan te houden. Hoeveel camera’s worden ingezet en waar, blijft geheim. Wel gaat het elke keer om tijdelijk cameratoezicht. Na een bepaalde periode gaat de camera weer naar een andere woning.

Smartphone
De camera’s kunnen 360 graden draaien en zijn voorzien van bewegingssensoren. Bij het signaleren van een beweging krijgt de bewoner een melding op zijn smartphone met een videofragment en kan hij de politie waarschuwen als het een inbreker betreft.
Behalve het kunnen aanhouden op heterdaad, hoop de politie ook dat als de nieuwe aanpak bekend wordt, inbrekers het gebied gaan mijden. Daarnaast wil de politie het gevoel van veiligheid terugbrengen bij mensen die slachtoffer zijn geweest van een inbraak.

 

Weinig inbraken opgehelderd
Burgemeester Manon Pelzer van Bergen zegt tegen De Limburger blij te zijn met de proef, die in oktober van start gaat en nog geen einddatum kent. Volgens haar waren er in de kop van Noord-Limburg, van Venray tot en met Mook en Middelaar, vorig jaar 217 woninginbraken. Maar één op de tien zaken werd opgehelderd, ondanks de inzet van veel politiecapaciteit. De aanpak van woninginbraak heeft prioriteit vanwege de impact op bewoners. Daarom is besloten tot de inzet van camera’s.
De gemeente Bergen gaat ook permanente camera’s aanbieden voor in huis. De bewoners krijgen deze met een fikse korting.

Gedeeld

Geef een reactie