Politie verspreidt beelden brandstichting bij NEC

De politie heeft duidelijke camerabeelden openbaar gemaakt van een brandstichting bij stadion De Goffert en het trainingscomplex De Eendracht van de Nijmeegse voetbalclub NEC. De daders hadden pech dat hier camera’s van hoge kwaliteit waren geïnstalleerd in het kader van een referentieproject van VideoGuard.

Het incident vond plaats op 13 oktober vorig jaar. Op de vrijgegeven beelden zijn drie mannen te zien. Ze liepen op de voordeur van het trainingscomplex af, waarna een van hen een brandbare vloeistof tegen de voordeur sprenkelde. Niet handig was dat een van zijn kornuiten al tijdens deze bezigheid een brandende lucifer in de vloeistof wierp. Het gevolg was dat de man met de jerrycan zelf ook in brand vloog. Desondanks wist hij met zijn twee vrienden te ontkomen. De verdenking van de politie gaat uit naar rivaliserende hooligans uit de omgeving van Den Haag.

Show case
Dat de beelden van uitstekende kwaliteit zijn en dat ondanks het nachtelijk uur kleurenbeelden beschikbaar zijn, heeft ermee te maken dat het complex een referentieproject is van VideoGuard, dat de Nijmeegse club sponsort. De distributeur wil met deze live show case de stadionwereld laten zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van beveiligingstechniek en heeft er daarom de best mogelijke producten geplaatst, zoals topcamera’s van Bosch en het beheerplatform SecurityCenter van Genetec. Het is daarom bijvoorbeeld duidelijk te zien wat voor kleding de daders droegen. De politie heeft verdachten op het oog, maar is op zoek naar extra tips. Mogelijk was de aanslag een verlate reactie op een vechtpartij tussen hooligans van NEC en ADO in maart vorig jaar.

Gedeeld

Geef een reactie