Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

EAL

Optex

Gold-IP

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Centurion

Nimo Drone Security

Seagate

Brivo

SmartCell

VVNL

Kiwa

DZ Technologies

Alarm Meldnet

Ajax Systems

Regio Control Veldt

Milestone

Seris

Crown Security Services

MPL

NIBHV

SmartSD

Lobeco

Add Secure

Genetec

Alphatronics

Sequrix

RoSecure

Unii

20face

BHVcertificaat.online

Nenova

Boon Edam

HID

ADI

Connect Security

Oribi ID Solutions

VAIBS

GFT

Top Security

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

VEB

Dero Security Products

Trigion

ASIS

Koninklijke Oosterberg

CDVI

VideoGuard

SOBA

Securitas

VBN

G4S

Bydemes

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Akuvox

Masset Solutions

OSEC

ASSA ABLOY

Paxton

Explicate

ARAS

2N

Avigilon Alta

Dahua

Eizo

JMB Groep

IDIS

Uniview

CSL

Hikvision

Secusoft

Bosch Security Systems

HD Security

i-Pro

De Beveiligingsjurist

Paraat

Multiwacht

Nimo Dog Security

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Politie vindt 3D-printers voor vuurwapenproductie

12 november 2021
Redactie
15:45

De politie heeft in de omgeving van Rotterdam negen 3D-printers aangetroffen waarmee vuurwapens werden gemaakt. Dit gebeurde nadat een van de wapens was aangetroffen in een auto die op de A4 tot stoppen werd gedwongen.

De auto kwam naar voren In een lopend onderzoek van MOTUS en CONFISQ van de Eenheid Rotterdam. De bestuurder en bijrijders werden gecontroleerd door agenten van het Flexibele Interventie Team van de Landelijke Eenheid. In de auto troffen zij na enig zoekwerk een vuurwapen aan. De drie inzittenden werden direct aangehouden.

Niet alledaags tafereel
Gezien de ernst van dit feit werd ook onderzoek gedaan in vier woningen en een bedrijf in de omgeving Rotterdam. In de woning van één van de verdachten, een 30-jarige man uit Rhoon, troffen agenten een niet alledaags tafereel aan. In een ruimte stonden namelijk negen 3D-printers die onderdelen van vuurwapens aan het printen waren. Ook lagen er enkele tientallen onderdelen die al geprint waren. Het was de eerste keer dat de Nederlandse politie een complete werkplaats aantrof met zoveel printers.
Een team van de Landelijke Eenheid onderzoekt momenteel het fenomeen 3D-geprinte vuurwapens. Specifiek onderzoekt het de gevaarzetting en de omvang van het probleem in Nederland. Het team werkt samen met diverse partners. Begin volgend jaar worden de bevindingen in een rapport gepresenteerd.

Het komt vaker voor dat panden worden gebruikt voor criminele doeleinden. De aanpak van ondermijnende criminaliteit heeft voor de overheid dan ook hoge prioriteit. Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) heeft in de regio Rotterdam daarom versterkingspijlers opgericht. Hierin werken overheidspartners samen om ondermijning aan te pakken en te voorkomen. Zo zorgt versterkingspijler Motus voor meer bewustwording en onderzoek naar criminele netwerken. Het Integraal Afpakteam Confisq zorgt voor het afpakken van crimineel vermogen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner