Politie vindt martelkamers in zeecontainers

In Wouwse Plantage heeft de politie zeecontainers ontdekt, waarin martelwerktuigen waren geplaatst. Dat meldt NRC. De ontdekking zou te danken zijn aan de hack van de communicatiedienst EncroChat, waardoor de politie van april tot juni zo’n 25 miljoen berichten tussen criminelen kon onderscheppen.

In de zeecontainers trof de politie aan het plafond bevestigde handboeien aan, evenals een vastgeschroefde stoel, vinger-handboeien en knipscharen. De politie gaat er vanuit dat criminelen de martelkamers hebben gebruikt om informatie los te krijgen van rivalen of van bendeleden die in ongenade waren geraakt. In totaal werden bij de inval op 22 juni zeven van dergelijke geprepareerde martelkamers aangetroffen. De zeecontainers waren betimmerd en geluidsdicht gemaakt. Ze stonden opgesteld in een loods waar ook gestolen auto’s werden gevonden.

EncroChat
Het is een van de meest opmerkelijke zaken die aan het licht zijn gekomen, sinds de politie op 1 april toegang kreeg tot de servers van EncroChat en zo mee kon lezen wat criminelen elkaar te melden hadden via hun speciale cryptotelefoons. Dit heeft inmiddels tot honderden arrestaties geleid. Ook zegt de politie diverse zware misdrijven te hebben verijdeld dankzij de hack van de door veel criminelen gebruikte communicatiedienst. In enkele berichten omschreven criminelen de martelkamers als hun ‘persoonlijke EBI’ (Extra Beveiligde Inrichting). Ook werden manieren besproken om slachtoffers te pijnigen.

Gedeeld

Geef een reactie