Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

ADI

Sequrix

IDIS

RoSecure

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Add Secure

Dahua

ASIS

Hikvision

SmartSD

SOBA

Advancis

GFT

Nimo Dog Security

Seris

Explicate

Multiwacht

i-Pro

Dero Security Products

Kiwa

SmartCell

VEB

Brivo

EAL

ARAS

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

Milestone

Top Security

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

Optex

VideoGuard

Secusoft

HD Security

Nimo Drone Security

Unii

Uniview

Hanwha Vision Europe

Nenova

PG Security Systems

Centurion

Paraat

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

Boon Edam

SMC Alarmcentrale

VAIBS

Eizo

OSEC

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

VBN

Securitas

Connect Security

Lobeco

Crown Security Services

Bydemes

CSL

JMB Groep

Akuvox

NetworxConnect

20face

Seagate

BHVcertificaat.online

Paxton

MPL

2N

HID

Trigion

Genetec

VVNL

DZ Technologies

CDVI

Koninklijke Oosterberg

CardAccess

Alphatronics

G4S

Politie wil 445 rechercheurs voor nieuwe Narcotica Unit

26 september 2019
Redactie
07:58

De politie heeft 445 extra rechercheurs nodig voor een Narcotica Unit die topcriminelen in de drugswereld gaat opsporen. Dat staat in voorlopige plannen waarover minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zich momenteel buigt.

Om de goed georganiseerde internationale bendes te kunnen aanpakken heeft de politie honderden rechercheurs, financieel specialisten en misdaadanalisten nodig. Die gaan in tien teams nauw samenwerken met opsporingsambtenaren van onder meer de Belastingdienst, douane en FIOD. Het plan van de Narcotica Unit volgt op de moord op advocaat Derk Wiersum, waarmee de drugsbendes hebben duidelijk gemaakt dat iedereen die hen tegenwerkt zijn leven op het spel zet. Wiersum was advocaat van Nabil B., die wil getuigen tegen een van de bendeleiders. Eerder werd al uit vergelding de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

300 miljoen euro
Omdat de drugsbendes steeds professioneler worden, meer verwevenheid krijgen met de ‘bovenwereld’ en internationaal opereren, wil de politie niet alleen meer capaciteit, maar ook meer kennis binnenhalen. Men wil bijvoorbeeld meer zicht krijgen op hoe de misdaad in Zuid-Amerika is georganiseerd, want daar komen de meeste drugs vandaan.
Voor de Narcotica Unit zal het eerste jaar 100 miljoen euro nodig zijn. Dat bedrag kan oplopen tot 300 miljoen, als de nieuwe eenheid volledig operationeel is. Zonder dat geld, zal de politie capaciteit moeten weghalen bij andere teams. Extra geld is ook nodig om meer tipgeld te kunnen geven. Nu is het maximum gesteld op 100.000 euro, wat niet opweegt tegen het risico dat tipgevers lopen. Opmerkelijk is dat het plan van Narcotica Unit niet van politie of justitie zelf afkomstig is, maar van politievakbond NPB. “De politie moet een lange adem worden gegund om drugsnetwerken te ontmaskeren, uit te kleden en te vervolgen”, zegt voorzitter Jan Struijs van de bond. Grapperhaus verwacht binnen enkele weken de Tweede Kamer te kunnen informeren over de plannen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner