Beveiliging nieuws

Onze partners

Dahua

OSEC

Brivo

i-Pro

EAL

CDVI

20face

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

Koninklijke Oosterberg

VVNL

Seris

Kiwa

Hanwha Vision Europe

Dero Security Products

Alphatronics

SmartSD

JMB Groep

CardAccess

Nimo Drone Security

VAIBS

ASIS

Centurion

Advancis

IDIS

G4S

VEB

Seagate

Eizo

ADI

Secusoft

Nimo Dog Security

2N

Traka ASSA ABLOY

Uniview

Paxton

Oribi ID Solutions

Hikvision

Bydemes

Lobeco

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

GFT

Multiwacht

Akuvox

Paraat

Connect Security

Avigilon Alta

SmartCell

NetworxConnect

SOBA

Bosch Security Systems

Nenova

VideoGuard

Top Security

Optex

Gold-IP

HID

HD Security

RoSecure

Sequrix

Service Centrale Nederland

NIBHV

Trigion

Explicate

ARAS

Unii

Alarm Meldnet

VBN

MPL

CSL

Add Secure

Crown Security Services

Genetec

Masset Solutions

Ajax Systems

Securitas

Milestone

ASSA ABLOY

Politie wil data-analysen inhuren tegen georganiseerde misdaad

16 september 2021
Redactie
06:42

De Rotterdamse hoofdcommissaris Fred Westerbeke wil data-analysten van bedrijven ‘inhuren’ in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Deze mensen zijn volgens hem hard nodig, maar zijn met de politie-cao niet te betalen.

De drugscriminaliteit is volledig uit de hand gelopen, vertelde de politiechef in Nieuwsuur. Om het tij te keren wil hij onder meer data-analisten aantrekken van bedrijven. Die werken dan een bepaalde periode bij de politie, maar blijven in dienst van hun eigen werkgever. De politie vergoedt de loonkosten aan het bedrijf. Volgens Westerbeke heeft de drugscriminaliteit zo kunnen groeien omdat er de afgelopen 25 jaar nauwelijks in de aanpak is geïnvesteerd. Hij is in tegenstelling tot veel anderen binnen de politie positief over het Multidisciplinair Interventie Team, maar vindt dat daarnaast specialisten nodig zijn die met de salarissen bij de politie niet te werven zijn. Die moeten de logistieke en financiële infrastructuren van de criminele bendes in kaart gaan brengen.

Extra budget nodig
De Rotterdamse politiechef verwacht dat er best data-analysten zullen zijn die met behoud van salaris zich tijdelijk willen inzetten om de politie te helpen de zware criminaliteit te bestrijden. Wel zal hij extra budget nodig hebben om de hoge loonkosten te kunnen betalen aan hun bedrijven. De bestaande rechercheurs hebben de handen momenteel al vol aan traditioneel politiewerk, dat ook gewoon nodig blijft. En zij hebben niet de vergaande datakennis, die binnen het bedrijfsleven wel aanwezig is. Naast het aantrekken van dataspecialisten, wil Westerbeke ook meer ondersteuning bieden in de wijken en aan gezinnen, om te voorkomen dat kinderen door de bendes worden ingelijfd. Hij verwacht dat het twee tot drie decennia kan duren, voordat dat probleem is opgelost en hij roept het nieuwe kabinet op dit initiatief te ondersteunen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner