Belgische politieagenten mogen voortaan bijklussen

Na administratief en logistiek politiepersoneel mogen nu ook operationele medewerkers van de Belgische politie er een tweede beroep op nahouden. Werken in de particuliere beveiliging is echter niet toegestaan.

Voorheen was het voor Belgisch politiepersoneel verboden om bij te klussen. Slechts af en toe was er een uitzondering. Nu is het  toegestaan om een tweede beroep uit te oefenen, al kan dit soms nog geweigerd worden. Het nieuwe beleid is er gekomen op verzoek van de vakbonden. De betreffende minister, Jan Jambon van Binnenlandse Zaken, is er ook een voorstander van.
Agenten moeten wel officieel toestemming vragen bij de lokale overheid. Daar wordt binnen 45 dagen beoordeeld of de tweede baan te combineren is met het politiewerk. Er mag bijvoorbeeld niet voor particuliere beveiligingsorganisaties worden gewerkt, maar ook niet voor ambulancediensten of de brandweer. Dit omdat er bij een grootschalige ramp voldoende personeel beschikbaar moet blijven en iemand niet gelijktijdig voor twee diensten kan worden ingezet.

Gedeeld

Geef een antwoord