Haagse politie wil bodycam voor iedere agent

Volgens het AD wil de politie in het Haagse centrum graag dat elke agent wordt uitgerust met een bodycam. Meer dan de helft van de agenten voelt zich er veiliger door, zo wijst een proef uit.

De proef vond plaats bij het bureau Jan Hendrikstraat. 25 bodycams werden beschikbaar gesteld voor agenten die in de Schilderswijk werken. Daar gebeurt het vaak dat omstanders het politiewerk vastleggen met mobieltjes, om de beelden vervolgens op YouTube te plaatsen. Volgens teamchef Dennis den Os gaat dan vaak een deel van de context verloren. De bodycams moeten het hele incident vastleggen. Andere voordelen zijn volgens hem dat mensen zich beter gedragen als zij zien dat zij gefilmd worden. Ook agenten houden zich beter aan de regels als zij een bodycam dragen.
Voorlopig krijgen nog niet alle agenten een bodycam. Er gaat eerst nog een landelijke proef plaatsvinden. Verder wordt gekeken naar mogelijkheden om de beelden live te ontvangen in de meldkamer. Den Os zou het een goede zaak vinden als alle hulpverleners een bodycam krijgen. “Bij de politie merken we hoe de-escalerend dat is. Het maakt het werk makkelijker”, zegt hij tegen het AD.

Gedeeld

One thought on “Haagse politie wil bodycam voor iedere agent”

Geef een reactie