Makkelijker aangifte doen via politie.nl

De politie heeft het landelijke systeem om aangifte via internet te doen aangepast. De nieuwe website politie.nl gaat morgen online.

Het doen van aangifte kost volgens projectleider Ruud Paulusse dan nog hooguit tien minuten. De website wordt per maand twee miljoen keer bezocht en mensen doen er circa 34.000 keer per maand online aangifte van diefstal of vernieling en circa 3500 keer van (internet)oplichting. Het is daarom van groot belang dat de internetaangifte voor burgers begrijpelijk is. Hieraan
is de afgelopen maanden hard gewerkt. De site is hiermee tevens geschikt gemaakt voor smartphones en tablets.

politie_nlIn de oude situatie duurde het doen van aangifte voor veel mensen te lang, waardoor zij halverwege afhaakten. Dat kwam vooral door veel te grote hoeveelheden tekst. Nu kan men eerst aangeven wat er is gebeurd. Dat vinden mensen doorgaans het belangrijkste.

Met de nieuwe site wordt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting als laatste politiemeldpunt ook ondergebracht op Politie.nl. De werkwijze van het meldpunt blijft hetzelfde, maar burgers kunnen nu op een plek terecht voor al hun internetaangiftes.

De online dienstverlening van de politie is sterk in ontwikkeling. Op dit moment wordt bekeken of en wanneer het mogelijk is om aangifte te doen met behulp van DigiD. En dit jaar start een proef met aangifte doen via 3D-loketten of een tablet met cameraverbinding, zodat mensen dit eenvoudig vanuit huis of
werk kunnen doen.

Gedeeld

Geef een antwoord