Politie krijgt 91 miljoen extra om werkdruk te verlagen

De politie krijgt van het ministerie van J&V 91 miljoen euro extra om de werkdruk te verlagen. Het bedrag komt bovenop de eerder aangekondigde 58 miljoen en is vooral bedoeld om de ergste problemen op te lossen bij de politieteams in de regio.

Volgens Grapperhaus is het extra geld hard nodig om nieuw personeel te werven. Door de vergrijzing bij de politie wordt dat steeds noodzakelijker. Ook kan het geld worden besteed om administratieve krachten aan te trekken, zodat agenten zich meer op het operationele politiewerk kunnen richten. De bedoeling is dat er op korte termijn 1100 agenten bij komen en dat er de komende jaren ruim 17.000 worden opgeleid. Verder wordt uitstroom tegen gegaan door agenten meer te betalen. Hiervoor is recent een nieuwe cao afgesloten.

Drugsindustrie
Het extra budget zal vooral in het zuiden van Nederland worden uitgegeven. 20 miljoen gaat naar de zuidelijke provincies, zodat de politie daar beter kan optreden tegen de snel groeiende drugsindustrie. Daarnaast ontvangen de korpsen in Den Haag en Rotterdam fors meer geld. Daar gaat het om 8 miljoen euro. Amsterdam zal genoegen moeten nemen met 5,9 miljoen euro. Verder gaat 4,4 miljoen euro naar het noorden van Nederland, 7,8 miljoen naar de oostelijke regio’s, 5,4 miljoen naar Midden-Nederland en 3,9 miljoen naar Noord-Holland, schrijft Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer.

Gedeeld

Geef een antwoord