Politie laat veel taken liggen door personeelstekort

De politie kampt met nijpende personeelstekorten in de grote steden. Daardoor blijven aangiftes liggen en wordt veelvoorkomende criminaliteit niet aangepakt. Eerder werd al bekend dat er te weinig politie buiten de steden is.

Alleen al in Amsterdam verdwijnen wekelijks tientallen dossiers op de plank. Daardoor gaan criminelen vrijuit, tot grote frustratie van hun slachtoffers. Vooral aangiftes van inbraken en diefstallen blijven liggen. Hetzelfde geldt voor tips over hennepkwekerijen.
Fred Driessen, agent en voorzitter van de afdeling Amsterdam van de politievakbond ANPV zegt dat noodhulp wordt verleend, maar dat de politie nauwelijks toekomt aan de structurele aanpak van problemen. Tot die problemen behoren volgens hem het grote aantal evenementen in het hele land. Die vinden vooral in de zomer plaats, wanneer er nog minder capaciteit beschikbaar is wegens de vakanties.

Pijn en moeite
De politie heeft drie kerntaken: noodhulp, de aanpak van problemen in wijken en de bestrijding van veelvoorkomende criminaliteit. Die laatste twee hebben volgens de vakbonden zo ernstig te lijden onder het personeelstekort dat ze amper worden uitgevoerd. Zelfs de eerste taak, het verlenen van noodhulp, gaat met ‘pijn en moeite’, aldus Leen Spoor van de afdeling Rotterdam van de ANPV.

Gedeeld

Geef een reactie