Politie tevreden over nationaal korps

De politie blikt tevreden terug op het eerste jaar als één nationaal korps. Vrijwel alle doelstellingen, die met de minister van Veiligheid en Justitie waren afgesproken, zijn gehaald.

Politie medewerkersZo daalde het aantal overvallen, straatroven en woninginbraken en leverde de politie meer verdachten aan bij het OM. Op een aantal onderwerpen waren de prestaties zelfs beter dan gepland. Dit gold bijvoorbeeld op het gebied van de zogenoemde High Impact Crimes, delicten die veel impact hebben op slachtoffers. Hieronder vallen straatroven, overvallen, woninginbraken en geweldsmisdrijven.

Wie aangifte deed van een woninginbraak, kreeg in 97% van de gevallen binnen twee weken een bericht over de voortgang. Het aantal overvallen daalde in 2013 met 18 procent ten opzichte van 2012, de straatroven daalden met 12 procent en er waren 5 procent minder woninginbraken. Het oplossingspercentage van de overvallen viel echter tegen. De doelstelling van 36 procent werd niet gehaald, maar bleef steken op 34 procent.

Korpschef Gerard Bouman is trots op de cijfers, maar tekent direct aan dat elke woninginbraak of straatroof er nog één te veel is.”Wat wij als politie en overheid willen, is een veilige buurt voor bewoners en ondernemers. Ik ben erg tevreden met wat wij in 2013 bereikt hebben, maar u mag van ons verwachten dat wij ons – samen met partners en burgers – blijven inspannen om nóg betere resultaten te behalen.”

Lees verder: politie.nl

Gedeeld

Geef een reactie