Politiehond komt vaker te laat bij spoed

Volgens het AD komen hondengeleiders van de politie steeds vaker te laat bij spoedmeldingen. Dat komt vooral omdat ze een te groot gebied moeten bestrijken. Bovendien dreigen de dienstauto’s wegbezuinigd te worden.

Tegen dat laatste hebben de hondengeleiders uit de regio Midden Nederland vier bezwaarprocedures aangespannen. Ze worden daarbij gesteund door de politievakbonden NPB, ACP en ANPV.
In totaal werken er rond de 400 hondengeleiders in Nederland. Zij worden ingezet in gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld als een woedende menigte tot de orde geroepen moet worden. Helaas komen zij daarbij steeds vaker te laat. Sinds de Nationale Politie een feit is, moet één hondengeleider soms wel drie provincies bestrijken. Het is vaak van de ene naar de andere melding rijden. Dat kan nu nog, maar ook de dienstauto lijkt afgenomen te worden.

Geen zin meer
Woordvoerder Frank van der Voort zegt namens de korpsleiding van de politie tegen het AD dat er geen signalen zijn dat er onvoldoende dekking van hondengeleiders is. Volgens hem zijn ze per week gemiddeld 34 uur inzetbaar en staat de rest van de week de auto werkeloos voor de deur. Bovendien moeten de hondengeleiders volgens hem altijd eerst naar het bureau komen en hoeft dat niet per se met een dienstauto. Paul Lathouwers van politievakbond NPB meent echter dat door de nieuwe manier van werken de hondengeleider nu meestal te komt komt, of wordt afgebeld omdat zijn inzet inmiddels geen zin meer heeft.

Gedeeld

Geef een reactie