Uitgaanstip: PIT museum over veiligheid in Almere

De politie staat centraal bij het interactieve museum over veiligheid PIT in Almere tijdens de voorjaarsvakantie. Lezers van beveiligingnieuws.nl maken kans op een gratis toegangskaart voor PIT.

PIT

PIT, zo wordt het bekende blauwe zwaailicht genoemd. In het museum maak je onder andere interactief kennis met de nieuwste innovaties voor veiligheid, maar ook oude brandweer- en politiewagens. PIT verbindt verleden, heden en toekomst van veiligheid en hulpverlening.

In de voorjaarsvakantie is PIT elke dag geopend van 11:00-17:00 (met uitzondering van maandag 16 februari).

Brandweer

PIT is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Naast originele historische voertuigen zijn er spraakmakende topstukken terug te zien. Ga op de foto met een oude politie Porsche of op een politiemotor.

Ervaar wat we kunnen leren van de geschiedenis van de politie en wat dit kan betekenen voor het toekomstige politiewerk. Niet alleen op de foto op een politiemotor of met Porsche is leuk maar er zijn verschillende verborgen verhalen van de politie terug te zien of te horen.

  • Thermische lans: meesterkraker Aage M. had een relatie met de hoofdagent vanuit zijn onderduikadres. De thermische lans en een gekraakte kluis zijn te zien bij PIT.
  • Het originele kostuum van Veldwachter Bromsnor, te zien geweest televisieserie Swiebertje, is terug te vinden bij PIT. Er waren twee originele Bromsnor kostuums, weet jij waar het 2de kostuum is gebleven?
  • Wist je dat de eerste vrouwelijke agent geen wapen droeg maar een handtas mee kreeg? Wie was zij en wat deed zij met haar handtas?
  • Hoe ziet een politiecel er van binnen uit? Bekijk een originele cel en de celdeur uit een van de oudste straten uit Amsterdam: de Warmoesstraat.

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten te doen:

  • ME spel: hou jij de onruststokers tegen (v.a. 9 jaar)?
  • Sporenspel: wat is er gebeurd? Vind en volg de sporen in het museum en ontmasker de dader (v.a. 6 jaar)
  • Wat doet de politie eigenlijk allemaal? Volg de lezing van de jeugdpolitie (v.a. 6 jaar).

PIT AlmereVoor de beveiligingsprofessional is er zeker ook interessante informatie te vinden, wat zijn de lessen die we geleerd hebben van grote rampen en incidenten. Klopt het wat er verteld wordt in PIT als het gaat om het motorkapoverleg, de risico’s van de zware – georganiseerde criminaliteit, de aanpak van het forensisch onderzoek en de beelden die er zijn van het huis van de toekomst.

Website: www.pitveiligheid.nl

Eerder verschenen: PIT opent met Veiligheidsdag in Almere

PITDe actie is gesloten, de winnaars van de gratis toegangskaarten voor PIT zijn: Peter Boersma, Ivo van Duuren, Cor van de Polder, Egge Ensing en Martijn. Zij hebben inmiddels bericht gehad.

Gedeeld

3 thoughts on “Uitgaanstip: PIT museum over veiligheid in Almere”

Geef een reactie