Politiek Breda boos over beveiliging Glazen Huis

Het evenement 3FM Serious Request dat in december op de Grote Markt van Breda plaatsvond, heeft 850.000 euro gekost in plaats van de begrote 250.000 euro. De budgetoverschrijding komt vooral door de beveiligingskosten. Burgemeester en wethouders moeten nu verantwoorden waarom de beveiliging niet is aanbesteed, aldus BN DeStem.

Volgens de burgemeester was er niet voldoende tijd om een aanbestedingsprocedure te starten. Omdat er toch beveiliging moest komen, werd daarom gekozen voor ShowDriven, dat al de nodige ervaring had met evenementen in Breda. Dit beveiligingsbedrijf werkte nauw samen met gemeentelijke toezichthouders en de politie.

Evenementenvergunning
Dat er zo weinig tijd was kwam volgens het college omdat pas in juni 2016 beslist werd dat de Grote Markt als locatie zou dienen. Toen moest eerst nog een risicoanalyse worden opgesteld. Pas in september werd duidelijke wat voor beveiligingsmaatregelen nodig waren voor de grote inzamelingsactie voor het Rode Kruis, die meer dan honderdduizend bezoekers zou gaan trekken. Op dat moment kon nog geen beveiligingsbedrijf worden geselecteerd, want eerst moest de evenementenvergunning rond worden gemaakt. Dat gebeurde pas begin december. Toen was het te laat om ook andere beveiligingsbedrijven om een offerte te vragen. De oppositie in de Bredase politiek neemt hier echter geen genoegen mee en heeft zich vastgebeten in de verklaring van de hoge meerkosten.

Gedeeld

Geef een reactie